Belinda web
Aanbiedingen

Tafelzeil verovert Nederland

Ooit was het mateloos populair. We hebben het over tafelzeil. Misschien herinner jij je de eettafel van je grootouders ook nog wel. Grote kans dat ze een plastic tafelkleed op tafel hadden liggen. Plastic was vooral makkelijk, want als er iemand tijdens het eten of drinken knoeide, hoefde niet gelijk het hele tafelkleed van tafel, maar kon gewoon worden volstaan met een vochtig doekje. Deze haalde je even over de tafel en weg waren de vlekken die geknoeid waren. De afbeeldingen die de zeiltjes moesten opvrolijken waren misschien voor die tijd wel leuk en gezellig. Maar je moet er nu toch niet meer aan denken dat jij zo’n jaren 60 kleed op tafel hebt liggen met van die bruine en oranje gekleurde bolletjes.

 

Tafelzeil is na die tijd ook lange tijd niet meer zo populair geweest. Tenminste, niet in Nederland. In Duitsland bleef de vraag naar tafelzeilen wel groot. Hierdoor ontstonden er veel Duitse fabrikanten van tafelzeil. En ja, de Duitsers hebben toch weer net even een andere smaak dan Nederlanders. Duitsers houden namelijk nog steeds van de prints van vroeger. Tja en als je die op de Nederlandse markt gaat aanbieden, dan zul je zien dat maar weinig mensen interesse tonen.

 

Kerst tafelzeil of andere prints

Dat moeten een aantal Nederlandse fabrikanten ook zijn opgevallen. Ze realiseerden dat Nederlanders wel tafelzeil willen, maar dat ze de dessins niet aan staan. Deze fabrikanten trokken dan ook de stoute schoenen aan en begonnen zelf leuke printjes te ontwerpen. Lekker Nederlands, gericht op onze interieurs en mode trends. En dat was een goede zet. Want het sloeg direct aan. Mensen vonden het leuk en omdat het niet al te duur is, vonden ze het ook leuk om 2 of 3 keer in het jaar van print te wisselen. Zo kozen ze vaak in het voorjaar een hip en kleurrijk kleed en bestelden ze voor de winter een wat rustigere print. Ook werd er voor speciale feestdagen zoals bijvoorbeeld kerst, een kerstzeil gekocht.

Het fijne van tafelzeil is, dat je het gedurende langere tijd kunt gebruiken. Een kersttafelzeil kun je gerust enkele jaren met kerst gebruiken. De kleden slijten over het algemeen niet zo snel en hierdoor beleef je dus extra lang plezier van je aankopen. Ik las laatst nog dat iemand toe was aan een andere print, maar het tafelzeil maar niet wilde slijten. Zij bood het item gratis aan op een ‘gratis afhalen’ hoek op facebook. Zodat ze eindelijk weer eens een nieuwe print kon kopen. Kijk, op die manier beleef je als het ware dubbel zoveel plezier van je aankoop. Want iets gratis weggeven aan iemand die niet zoveel te besteden heeft, voelt gewoon fijn. Ben jij ook echt toe aan een nieuw tafelzeil met hippe print? Kijk dan eens bij Presentsathome.nl voor een groot aanbod. In deze webshop kun je tevens voor ronde en ovale tafelkleden kiezen.

https://www.presentsathome.nl/tafelzeil

Gerelateerde artikelen

Is met oordopjes slapen de oplossing voor u?

Over de nieuwe collectie

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets?