Belinda web
Image default
Eten en drinken

Maaltijdboxen nu ook vegan

Maaltijdboxen nu ook vegan

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegan te gaan eten. Waar de één het doet omdat ze het zielig vinden voor de dieren, doet de ander het om bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Omdat deze groep steeds groter wordt, spelen steeds meer maaltijdbox aanbieders hier slim op in. Via maaltijdbox vergelijken kun je dus tegenwoordig ook een volledige veganbox bestellen. Vooral voor deze groep mensen is het kunnen bestellen van zo’n box misschien nog wel handiger, dan wanneer je wel vlees en andere dierlijke producten tot je neemt. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel. Want ook als niet vegan is het zeker aan te raden om eens kennis te maken met de verschillende heerlijke vegan maaltijden.

 

Vegan producten zijn schaarser

Voor wie wel eens in een supermarkt heeft gezocht naar vegan producten, is vast tot de conclusie gekomen dat het aanbod minimaal is. Met een aantal vleesvervangers verstopt in een hoekje, zien we dat het een uitdaging is om een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Met de vegan maaltijdbox van Veganbox.nl is dit geen enkel probleem meer. Wist je namelijk dat je een groot deel van de ingrediënten die nodig zijn voor veel vegan maaltijden niet of nauwelijks in de supermarkt verkrijgbaar zijn? Hiervoor moet je namelijk naar de reformwinkel, wat vaak in een dorp niet mogelijk is of je moet ervoor naar de stad. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om een maaltijdbox te bestellen, zodat je je over het avondeten geen zorgen meer hoeft te maken.

 

Niet alles in de normale supermarkt

Zelfs wanneer je voor de goedkoopste maaltijdbox kiest, zal je merken dat de producten die hierin zitten bijna niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Als veganist is het daarom dus ook een hele uitdaging om vooral gevarieerd te kunnen eten en daarmee de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. Woon je in een dorp, dan is de kans vrij groot dat er geen natuurwinkel aanwezig is, waar jij je producten kunt kopen. Je kunt dus wel nagaan hoeveel extra moeite het kost om eerst naar de stad te moeten rijden om daar vervolgens een winkel te vinden waar je wel producten die volledig dier vrij zijn te kunnen vinden.

 

Ruime keuze

Met vaak een beperkt assortiment in de supermarkt, is het voor een veganist niet altijd even makkelijk om een lekkere maaltijd samen te kunnen stellen. Iedere week hetzelfde eten is ook geen pretje, waardoor het laten bezorgen van een vegan maaltijdbox dus zeker een aanrader is. Niet alleen zitten deze boxen vol met allerlei verse producten, maar kun je de verschillende recepten ook gewoon bewaren en zelf nog eens een keer maken wanneer je hier zin in hebt. Niet voor niets kiezen daarom ook steeds meer mensen die vegan eten voor een box en gaan ze minder graag zelf naar de winkel. Je kunt namelijk wel nagaan dat het geen pretje is om voor iedere maaltijd eerst 10 kilometer of soms nog verder te moeten reizen, voordat je eindelijk alle ingrediënten bij elkaar hebt.