Belinda web
Image default
Winkelen

Klimaat & Weer in Genk

Genk is een stad in het Zuid-Limburgse platteland, in het hart van het Kempisch Dijleland. De stad Genk ligt middenin een vruchtbaar landschap en biedt een fantastisch uitzicht. Ook de temperatuur in Genk is altijd een interessant onderwerp van discussie. In deze blogpost zullen we de temperatuur in Genk wat nader bekijken.

Hoe is het klimaat in Genk?

Genk heeft het typische klimaat van het Kempisch Dijleland, wat betekent dat het hier bijna het hele jaar door warm is. In de wintermaanden koelt het iets af, maar het is niet zo dat de temperatuur daalt tot gure niveaus. Er is veel meer regen in de wintermaanden en de zomers zijn aangenaam warm. In de zomer valt er een gemiddelde van 60 mm neerslag per maand, wat wijst op een temperatuur die relatief warm is.

Gemiddelde temperatuur in Genk

De gemiddelde temperatuur in Genk bedraagt in de winter ongeveer 5°C, en in de zomer ongeveer 22°C. Wat betreft neerslag valt er jaarlijks gemiddeld 845 mm regen in Genk. De meeste neerslag valt in de wintermaanden en de weinigste in de zomermaanden. De jaarlijks gemiddelde luchtvochtigheid in Genk bedraagt ongeveer 75%.

Het weer in Genk voorspellen?

Als je wil weten hoe het weer in Genk eruit gaat zien, hoef je alleen maar te kijken naar de temperatuur genk website. De site geeft dagelijks een weersverwachting voor de volgende vijf dagen. Daarnaast kan je alle informatie over het weer en het klimaat in Genk vinden. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de jaarlijkse hoeveelheden regen, de gemiddelde temperatuur, de gemiddelde luchtvochtigheid en de gemiddelde windsnelheid.

Kan ik meer informatie vinden over het weer in Genk?

Er is veel meer informatie over het weer in Genk te vinden. Je kan bijvoorbeeld live streamen naar weerstationen in de stad en de actuele temperatuur in Genk op enkele click vinden. Op temperatuur genk vind je allerlei statistieken, weersvoorspellingen, luchtkwaliteit informatie en meer. Bovendien zijn er veel websites op het internet waar je informatie over het weer en het klimaat in Genk kan vinden.

Conclusie

Het weer in Genk is vaak aangenaam warm, met gemiddelde jaarlijkse temperaturen tussen 5°C en 22°C. Er valt relatief veel neerslag in Genk, maar dat is afhankelijk van de seizoenen. Er zijn veel online bronnen beschikbaar waar je meer informatie en statistieken over het weer in Genk kan vinden. Neem een kijkje op temperatuur genk voor meer informatie over het weer in Genk.

.