Belinda web
Image default
Bedrijven

Geen drempels in je woning zorgt voor meer toegankelijkheid

Een woning zonder drempels is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of mindervalide bijvoorbeeld. Zo ervaart menig rolstoelgebruiker problemen bij het betreden van woningen en andere gebouwen. Een huisje zonder drempels lijkt dan ook niet mogelijk. Toch is dit wel degelijk het geval. In sommige situaties is het ook essentieel, omdat sommige mensen voor altijd in hun huis blijven wonen. Als je dan als senioren amper door je eigen huis kunt lopen, is dat funest. Je wilt immers niet vallen. Dit is helemaal gevaarlijk als je geen partner (meer) hebt. Het is dan wel zo fijn en veilig als drempels verwijderd of vervangen kunnen worden.

Hulp bij vervanging of verwijdering van drempels

In veel situaties scheelt het enorm als de drempels in huis worden vervangen of verwijderd. Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent, kan een deurdrempel levensgevaarlijk zijn. Het is daarnaast geen pretje om een rollator of rolstoel over een drempel heen te krijgen. Veel woningen hebben tevens ongelooflijk smalle openingen, waardoor je (voor je het weet) vast komt te zitten met je rollator. Een dorpel of deurdrempel heeft van oudsher al allerlei functies. Zo houden ze stof tegen, kunnen ze eventuele wateroverlast tegenhouden en verminderen ze het geluid tussen twee ruimtes in een woning. Echter zijn de woningen dusdanig modern tegenwoordig, dat al deze functies eigenlijk niet meer aan de orde zijn. Deurdrempels zijn dus geen noodzakelijkheid meer en kun je prima laten vervangen door drempel hulp. Het nadeel van verwijdering van drempels, is dat de deuren te kort zijn. Je hebt dan nieuwe binnendeuren nodig. Toch kan het geen kwaad om drempel hulp in te schakelen voor dit (waarschijnlijk) behoorlijk lastige klusje.

Vervanging van je drempels

Laat je jouw drempels in huis vervangen, dan scheelt dat veel ombouwwerk en ellende. Een drempelvervanger is geschikt voor drempels van zo’n 3 tot 6 cm en heeft een soort van wigvormige schuinere zijvlakken. Hier kan een rolstoel eenvoudig overheen, net als een rollator. Bovendien zal de drempelvervanger keurig blijven liggen door een antislip kenmerk, waardoor de kans op ongelukken minimaal is. Drempel hulp klaart de klus voor je.

https://drempelhulp.com/