Belinda web
Image default
Bedrijven

Een behandeling met de Dermapen

Een populaire behandeling is een behandeling met de Dermapen. De huid wordt op een voorzichtige maar gecontroleerde manier geperforeerd met minuscule naalden van chirurgisch staal. Dit gebeurt uiterst doelgericht en zal de natuurlijke aanmaak van elastine en collageen stimuleren. Je kunt het eigenlijk zien als het intact houden van de huid van buiten, maar het beschadigen van de huid aan de binnenkant. Binnen ontstaat er een soort van ontsteking, waardoor de huid meteen een genezingsproces inzet. Overigens valt het mee qua pijn. De vele kleine prikjes door de naalden zijn redelijk goed te verdragen over het algemeen. Je went snel aan het gevoel en verdoving of pijnstilling is dan ook absoluut niet nodig.

De reactie van je huid op de Dermapen

De dermapen (die je ook wel microneedling noemt) kan op allerlei plekken gebruikt worden. Zo heb je een microneedling lippen behandeling bijvoorbeeld. Na een dergelijke behandeling wordt de huid ietwat rood. Tevens kan de huid gaan zwellen of schilferen, wat zo’n 2 dagen zou kunnen aanhouden. Er is niet meteen resultaat te zien na een microneedling lippen behandeling. Om collageen te kunnen aanmaken, heeft de huid zo’n 6 tot 8 weken tijd nodig. De vorming van collageen is weer afhankelijk van de aanmaak van je lichaam zelf. Dit gaat dus bij de ene persoon wat voortvarender dan bij een ander. De natuurlijke vorming van collageen en elastine blijft nog lange tijd doorgaan, wat resulteert in een gladdere, strakkere huid met een gezond kleurtje.

Welke behandelingen mogelijk uitgevoerd kunnen worden met een Dermapen

Niet alleen je lippen kunnen behandeld worden, maar rimpels kunnen minder diep worden. Daarnaast kan de huidtoon flink geëgaliseerd worden. Striae zou kunnen afnemen bijvoorbeeld. Tevens kun je aankloppen als je te maken hebt met acné of littekens die je hebt overgehouden aan je acné. Je huid zal verstevigd worden. Zeker rondom je ogen zal dit het geval zijn. In geval van vergrote poriën kun je ook kiezen voor een behandeling met de dermapen. Zorg overigens dat je kiest voor een erkende kliniek die goed bekend zijn met deze vorm van huidbehandelingen.

https://www.syaskinclinic.nl/micro-needling/