Belinda web
Image default
Groothandel

Drie bijzondere ideeën voor tegels in en rondom uw woning

Ongeacht de stijl van uw interieur, met mooie tegels en de juiste bouwmaterialen kunt u hier echt iets speciaals van maken. Als u een handige doe-het-zelver bent, dan kunt u uzelf tegelzetten leren en hier veel vruchten van plukken. Het mooie van dit alles is dat de tegel zelf en de bijbehorende bouwmaterialen helemaal niet duur hoeven te zijn. Als u op zoek bent naar inspiratie, dan kunt u de onderstaande drie ideeën gebruiken.

Tegels op de balkonvloer

Als u een balkon heeft, dan kunt u deze transformeren door tegels te leggen op de vloer ervan. Het balkon krijgt direct een andere uitstraling. Begeef u in een moskee in Istanboel en kies een tegel met een oosterse print. Voor een modernere look kunt u zwart-witte tegels plaatsen en als u hier een diagonaal legverband voor gebruikt, dan lijkt uw balkon groter. Met een warme zandstenen natuurtegel heeft u altijd het gevoel dat u op vakantie bent en smaakt uw kopje koffie extra lekker.

Een tegel voor uw buitentafel

Wist u dat tegels bijzonder goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden? Als u een mooie tegel uitkiest, dan kunt u deze op een oude tafel plaatsen en deze zo compleet renoveren en omtoveren. Ook hier heeft u weer ruime keuze aan bouwmaterialen. Voor een modern uiterlijk gebruikt u een donkere natuursteen en voor een gezellig uiterlijk kunt u kiezen voor een mozaïek.

Een schoorsteen met karakter

Een laatste idee voor het gebruik van tegels is door de schoorsteen ermee te bekleden. Vooral als u een mooie openhaard heeft die u niet gebruikt kunt u hiermee een oudhollandse sfeer creëren. Kiest u bijvoorbeeld voor Delfts Blauw voor een traditionele uitstraling of juist voor een strakke donkere kleur als u een moderner uiterlijk zoekt. Bij Van Noort kunnen ze u helpen aan tegel en bouwmaterialen zodat u deze klus snel zelf kunt gaan klaren.