Belinda web
Image default
Dienstverlening

De invulling van een vacature Financial Controller, nu en in de toekomst

Heeft u interesse in een vacature Financial Controller, dan solliciteert u naar een functie die er op de vrij korte termijn redelijk anders uit zal zien. Waar de financieel controller zich tegenwoordig voornamelijk bezighoudt met economische ontwikkelingen en analyses binnen een bedrijf, zal daar in de toekomst niet meer zozeer de focus op liggen. Vanwege digitalisering, robotisering en diverse andere veranderingen in het veld van accounting, ziet een vacature Financial Controller er over pakweg tien jaar heel anders uit. Een verandering waarvan u zich bewust moet zijn, maar nog belangrijker: een verandering waarin u dient mee te gaan indien u een zekere toekomst tegemoet wilt gaan.

Vervaging van het onderscheid tussen Financial Controllers en Business Controllers

De vacature Financial Controller verwacht men over een tijdje, onder meer vanwege die eerder genoemde automatisering, een stuk minder vaak te zien. Dat wil echter niet zeggen dat deze financiële functie een uitstervend beroep is. Het feit is slechts dat de uitvoering van het vak een geheel andere wending gaat krijgen. Momenteel bestaat er nog een groot verschil tussen financieel controllers en business controllers binnen bedrijven. De eerstgenoemde houdt zich vooral bezig met cijfers en analyses, de tweede gebruikt die cijfers op zijn beurt om zich met de toekomst bezig te houden. Deze sterke verdeling zal op termijn vervagen. Een vacature Financial Controller wordt steeds vaker een oproep naar personeel met een multifunctionele instelling.

Uzelf blijven ontwikkelen om in de markt te blijven

Scope Finance is op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt en is zich bewust van het feit dat de vaardigheden en verantwoordelijkheden van financieel personeel aan deze verandering onderhevig zijn. Wilt u anno 2019 een vacature Financial Controller invullen, dan dient u zich er als werknemer bewust van te zijn, dat zelfontwikkeling voorkomt dat u over enkele jaren niet meer waardevol bent voor de dan getransformeerde markt. De financieel controller wordt steeds meer de linkerhand van de CEO en heeft dus niet alleen analytische, maar ook adviserende en communicatieve vaardigheden nodig. Bent u in staat deze multifunctionele rol op u te nemen, dan ziet de toekomst er rooskleurig uit.

https://www.scopefinance.nl/