Belinda web
Image default
Beauty en verzorging

WAT VEROORZAAKT ACNE BIJ VOLWASSENEN?

Acne is iets waar mensen van alle leeftijden mee worstelen. Het is niet alleen funest voor je huid. Het kan ook je zelfvertrouwen aantasten. Als korean skincare Experts zijn wij hier om je te laten zien wat er mogelijk is voor je huid als je de juiste middelen tot je beschikking hebt om puistjes te behandelen, te verhelpen en te voorkomen. Het is niet moeilijk te begrijpen hoe acne puistjes beginnen onder het oppervlak van onze huid. Onze huid bevat miljoenen poriën (follikels), die verbonden zijn met olieklieren onder de huid. De olieklieren geven via de poriën talg af aan het huidoppervlak, waardoor de huid gehydrateerd en zacht blijft.

Hoewel acne meestal wordt geassocieerd met tieners, krijgt ten minste één op de vijf vrouwen er ook in haar twintiger en dertiger jaren mee te maken. Hoewel deze groei vaak wordt beschouwd als een onderdeel van het “opgroeien”, zijn er verschillende oorzaken van acne bij volwassenen. Een van de hoofdoorzaken van puistjes bij vrouwen is hormonale acne, die wordt veroorzaakt door schommelingen in je hormoonspiegel. Het is frustrerend dat hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschappen en de menopauze ook later in het leven voor opflakkeringen kunnen zorgen. Als je rond je menstruatie diepe en pijnlijke cystische acne ziet verschijnen op je kin, nek of rug, kan dit te wijten zijn aan hormonale acne. Dit kan moeilijk onder controle te houden zijn, maar proactieve behandelingen kunnen helpen het onder controle te houden.

Als de stress in het lichaam toeneemt, scheidt een klein orgaan dat bekend staat als de bijnier het hormoon cortisol af, ook wel het stresshormoon genoemd. Helaas komt er dan ook een kleine hoeveelheid testosteron vrij in het bloed en het is dit extra beetje hormoon dat je olieklieren ertoe kan aanzetten overtollig talg, of olie, te produceren op het huidoppervlak, wat kan resulteren in verstopte poriën. Als stress de oorzaak is van je acne, probeer dan nieuwe stressmanagementtechnieken toe te passen en gebruik een spot treatment zoals CORSX Acne treatments.

Vervuiling kan je huid verzwaren en vettig maken door kleine moleculen die vrije radicalen worden genoemd, vooral als je in een stedelijk gebied woont. Het gebruik van een gezichtsreiniger die speciaal is ontwikkeld om acne te bestrijden, kan deze verontreinigende stoffen van het huidoppervlak verwijderen en acne bij de bron bestrijden. Onze Protecting Lotion SPF 30 geeft uw huid een fris gevoel en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

https://www.kocosmo.nl/