Belinda web
Image default
Aanbiedingen

Voor het eerst met de caravan op vakantie: hier moet je op letten!

Voor het eerst met de caravan op vakantie: hier moet je op letten!

Op vakantie gaan met de caravan biedt vele voordelen en geeft je de vrijheid om te reizen en te verblijven waar jij wilt. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, een vakantie met de caravan biedt iets voor iedereen. Ben jij van plan om op vakantie te gaan met de caravan? Wij geven enkele tips waar jij op moet letten. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

 

  1. De juiste auto

Wanneer je met de caravan op vakantie gaat heb je natuurlijk een geschikte auto nodig. De auto moet een trekhaak hebben en moet daarnaast het gewicht van de auto kunnen trekken. Auto’s die geschikt zijn als caravantrekker hebben dan ook een maximaal trekgewicht, die je kunt terugvinden op het kentekenbewijs. Controleer daarom goed of jouw auto geschikt is voor jouw caravan. Ben je nog op zoek naar een goede caravantrekker? Kijk dan eens op de website van Bochane. Hier vind je een ruim aanbod aan geschikte caravantrekkers, waaronder bijvoorbeeld Dacia occasions

 

  1. De caravan inpakken

Tijdens het inpakken van de caravan moet je ervoor zorgen dat je het gewicht zoveel mogelijk verspreid. Daarnaast kun je zware spullen het best inpakken in de auto. Moeten er toch zware spullen in de caravan? Dan kun je deze het best plaatsen rond de as. Let er daarnaast op dat je de spullen in de caravan goed vastzet, zodat deze niet zullen schuiven. Vergeet ook zeker niet te checken of alle kastjes en lades goed dicht zitten.

 

  1. Rijden met de caravan

Rijden met een caravan is heel anders dan wanneer je geen caravan aan je auto hebt gekoppeld. Veel mensen moeten hier dan ook eerst aan wennen. Wanneer je het spannend vindt om met de caravan te rijden, is het een goede tip om eerst een paar korte stukken te oefenen, voordat je aan een lange reis begint. Daarnaast moet je van tevoren goed controleren of alles goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan de lichten van de caravan en controleer of de spiegels goed zijn ingesteld. Op deze manier kun je veilig aan jouw reis beginnen. 

 

  1. Kies een goede plaats op de camping

Heb je al een camping uitgezocht? Op veel campings kun je van tevoren een plaats reserveren, maar je kunt ook een plek uitkiezen bij aankomst. Denk goed na of je liever veel zon of schaduw wilt. Daarnaast moet de caravan recht staan, dus is het belangrijk om goed te kijken naar de ondergrond wanneer je een plek kiest. 

 

https://www.bochane.nl/