Belinda web
Dienstverlening

Verlaag uw stress, denk helder en leid met gemak

Veel capabele leiders hebben zich neergelegd bij alomtegenwoordige stress en worden overweldigd. Ze dringen door met brute kracht, dag na dag, in een staat van voortdurende uitputting. Maar er is een radicaal alternatief en het is beschikbaar, ongeacht de uitdagingen.

Om leiding te kunnen geven aan een groep personen zal u bewust moeten zijn van uw eigen mentale gezondheid. Door uzelf te ontwikkelen kunt u uiteindelijk personeel laten ontwikkelen op basis van uw eigen kennis, ervaring en expertise.

Wat is mentale fitheid en hoe beoordelen we het?

Mentale fitheid is je meetbare vermogen om elke dag constructief en positief deel te nemen aan je leven en werk, wat er ook op je pad komt. Je reageert consequent op uitdagingen met optimale prestaties op het moment en met minimale hersteltijd daarna.

Het ontwikkelen van mentale fitheid is eigenlijk een proces waarbij je de fysiologie van je hersenen verandert. Je verstoort opzettelijk neuropathieën die versleten denk- en stemmings patronen uitvoeren. Je creëert opzettelijk nieuwe neuropathieën door verschillende “lenzen” of perspectieven te “proberen” of aan te nemen. En dan versterk je deze nieuwe neuropathieën om de nieuwe norm voor je hersenen te worden, door herhaling in de loop van de tijd.

Dus je kunt je mentale fitheid meten met twee eenvoudige statistieken. Beide zijn gebaseerd op tijd. De eerste is uw snelheid: hoe snel kunt u uw reactiviteit minimaliseren, en uit uw getriggerde toestand verschuiven? Veel mensen zijn uren of dagen van streek. Met mentale fitheid kom je in slechts een paar minuten uit die toestand. Of nog minder!

Zodra u deze verschuiving snel kunt maken, is uw tweede statistiek duurzaamheid. Met echte mentale fitheid maak je herhaaldelijk deze verschuivingen en in veel verschillende contexten. Het is precies het tegenovergestelde van een ‘one-hit wonder’. Mentale fitheid is goed voor u, wat u ook tegenkomt op het werk of thuis.

Hoe worden we ons bewust van sommige van de verborgen gewoonten in onze geest waarvan we ons niet bewust zijn?

Het vermogen om je eigen gedachten te vangen op het exacte moment waarop ze zich voordoen, is een van de meest kritische mentale vaardigheden. Om dit te doen, neem je de houding van een detective aan. Je wordt een objectieve waarnemer, constant op zoek naar bruikbare aanwijzingen.

Je vindt die aanwijzingen wanneer je je emoties kunt benoemen (in al hun complexiteit). Wanneer u de fysiologische sensaties van uw lichaam kunt opmerken die wijzen op stress. Wanneer je de ruimte kunt lezen en precies kunt zien hoe je staat van vechten of vluchten een negatieve invloed heeft op mensen en resultaten.

 

https://me-scan.nl