Belinda web
Image default
Dienstverlening

Veilig werken met een ESD tafel

Bij elQuip kunt u perfect terecht voor een hoge kwaliteit, in hoogte verstelbare ESD werktafel. Als u werkt met producten die gevoelig zijn voor statische lading, is het werken met een ESD tafel noodzakelijk. Zo voorkomt u schade aan de producten tijdens de productie. ESD kan ook ontstaan tijdens het verpakken of transporteren. Het creëren van een ESD veilige werkplaats is dan ook een taak waar u niet te licht over moet denken. Naast het werken met een ESD tafel zijn ook de omgevingsfactoren van invloed. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de vloer, de werkkleding, maar ook de verpakkingsmaterialen en het transport. Als hier geen aandacht aan wordt besteed, heeft ook de ESD tafel geen effect meer.

Een ergonomische en ESD veilige werkplek

Naast het werken met een ESD tafel is ook ergonomie van belang. Een in hoogte verstelbare werktafel kan hieraan bijdragen. Bij elQuip kunt u ook een combinatie van deze twee tafels samenstellen. Bijvoorbeeld met een tafel van hun eigen merk Flexiline. Deze modulaire tafels kunt u exact zo samenstellen als gewenst. Zo krijgt u een in hoogte verstelbare werktafel waar ook ESD veilig gewerkt kan worden. Daarnaast zijn er nog allerlei opties om de in hoogte verstelbare werktafels te bedienen, bijvoorbeeld met een app of met een bluetooth stick.

Flexiline biedt een ruime keuze aan werktafels

Flexiline is een zeer veelzijdig merk waarmee u alle soorten technische werktafels kunt samenstellen. De basis is een modulaire tafel met talloze accessoires. Door het gelaste stalen frame zijn de tafels zeer robuust. De tafels zijn uitvoerbaar als ESD tafel, elektronica werktafel, elektra werktafel of werktafel voor algemene doeleinden. Via de website vindt u veel informatie over alle soorten mogelijkheden. Voor de optimale configuratie is het aan te raden contact op te nemen met de deskundige medewerkers van elQuip, zij kunnen u helpen met de juiste samenstelling van uw werkplaats en een scherpe offerte voor u maken.