Belinda web
Zakelijke dienstverlening

outplacement

Outplacement is netjes afscheid nemen

Het komt vaker voor, weknemers komen en gaan. Soms functioneert een medewerker niet goed of is er gewoon geen klik meer. In dat geval kan outplacement uitkomst bieden.

Met outplacement worden medewerkers in beweging gezet. Maar dat  moet wel zorgvuldig gebeuren. Tact en begrip is zeker in de beginfase van een outplacementtraject van essentieel belang. Daarom is het ook zo belangrijk dat men voor outplacement ook echt de tijd neemt.

Outplacement biedt veel voordelen

Afscheid nemen door middel van outplacement levert zowel voor de werkgever als voor de werknemer voordeel op. De ontslagen werknemer krijgt professionele begeleiding van een outplacementadviseur die meedenkt over de vervolgstappen in de verdere loopbaan. Er wordt  vaak sneller werk gevonden waarin de werknemer wel op zijn plek zit en sprake is van een goede klik. Voor de werkgever is er het voordeel dat het aanbieden outplacement zorgt voor een prettig afscheid zonder rancune. Outplacement is als het ware een bevestiging van goed werkgeverschap. Zowel de ontslagen medewerker als ook de achterblijvers binnen het bedrijf zullen het waarderen.

Outplacement kent verschillende fases

Meestal begint een outplacementtraject met een vrijblijvende kennismaking met het outplacementbureau. Wanneer er een klik is tussen de medewerker en de outplacementadviseur van het bureau wordt er vaak eerst een offerte en plan van aanpak opgemaakt. Wanneer dit vervolgens wordt goedgekeurd door de werkgever kan er gestart worden met het outplacementtraject. De daadwerkelijk start is vaak in de vorm van een intake. Tijdens de intake wordt de huidige situatie van de werknemer in kaart gebracht, is er aandacht voor verwerking en worden interesses en drijfveren vastgesteld. Na de intake wordt er vaak eerst een oriënterende fase doorlopen waarin drijfveren, capaciteiten en interesses worden vertaald in mogelijke functies waarnaar gezocht kan worden. Tegelijkertijd of daarna wordt de medewerker gecoacht in zijn sollicitatievaardigheden en zijn sollicitaties. Vaak wordt er ook jobhunting ingezet om vacatures te vinden waarop gesolliciteerd kan worden.

De meerwaarde van outplacement

Outplacement bespaart de werkgever zorgen, tijd en geld. Vaak komt de medewerker sterker uit het traject. Outplacement levert dus dubbel voordeel op!

https://www.outplacementverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een stalen bekisting?

Betonplaten kopen doet u bij de specialist in Opheusden

Professionele schoonmaak voor een blinkend resultaat