Belinda web
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kun jij bijdragen aan een betere verkeersveiligheid

De huidige generatie bevindt zich vrijwel dagelijks in het verkeer. In de ochtend zetten de gezinnen hun kinderen af op school, waarna zij zelf naar werk rijden. Na werk zullen zij boodschappen doen voor het avondeten en de kinderen ophalen van school. Deze voortdurende aanwezigheid van weggebruikers kan leiden tot drukte en minder overzicht.

De toenemende drukte in het verkeer kan helaas nare gevolgen met zich meebrengen. Door de drukte kunnen de weggebruikers niet altijd hun aandacht vestigen op alle situaties. Indien zij een voetganger over het hoofd zien, kan dit leiden tot een behoorlijke botsing. Daarnaast is de smartphone ook een groter gevaar geworden in het verkeer. Steeds meer personen veroorzaken een groot verkeersongeval, doordat zij, gedurende de rit, gebruik maakten van hun smartphone, waardoor zij zich niet volledig concentreerden op de weg.

De invloed van een aanrijding

In de introductie richtte ik mij kort op een aanrijding van een voetganger. Hoewel veel personen denken dat een voetganger de meeste ongelukken overleefd, is de voetganger een enorm kwetsbare weggebruiker. Voetgangers hebben immers geen airbag die hen beschermt. Indien zij worden aangereden door een auto met een snelheid van 30 km/h, zullen zij 90% kans hebben dat zij deze aanrijding overleden. Dit klinkt inderdaad positief. Toch klinkt het al minder positief als wij eenzelfde situatie schetsen met een snelheid van 50 km/h. Indien een voetganger wordt aangereden door een auto met een snelheid van 50 km/h, zullen de gevolgen van deze aanrijding overeenkomen met de gevolgen als het betreffende persoon van de vierde verdieping van een gebouw valt. 

Dagelijkse verkeersongevallen

Er vinden dagelijks nog behoorlijk veel verkeersongelukken plaats, ook in Nederland. Zo vallen er, in ons kikkerlandje, per dag 2 verkeersdoden en 58 ernstig gewonden. Deze situatie speelt zich af in het ontwikkelde, welvarende Nederland. Dan heb ik mij nog niet gericht op de minder ontwikkelde landen in de wereld…

Stichting Isabelle maakt het verschil

Hoog tijd om deze situatie te veranderen. Maar hoe doen we dat? Jij kunt al gemakkelijk een verandering maken door een donatie te geven aan de stichting Isabelle. Deze stichting is opgericht door de ouders van Isabelle; een achtjarig meisje, die is overleden door een auto-ongeluk. De ouders proberen de dromen van Isabelle te vervullen en tegelijkertijd de verkeersveiligheid te verbeteren. Een bedrag aan Stichting Isabelle doneren kan het verschil maken. De ouders van Isabelle zullen, samen met een team vrijwilligers, het geld op diverse manieren inzetten om hun doelen te bereiken en Isabelles dromen te vervullen.

 

https://stichtingisabelle.nl/