Belinda web
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten bij de isolatie van een oud huis

Hier moet je op letten bij de isolatie van een oud huis 

Heb je een oud huis gekocht? Dan moet er waarschijnlijk nog veel gebeuren op het gebied van isolatie. Een oud huis is vaak niet zo goed geïsoleerd als de huizen die de afgelopen tien jaar zijn gebouwd. Vroeger was goede isolatie nog geen vereiste voor de bouw, maar tegenwoordig worden de energieprijzen steeds hoger. Om die reden is het belangrijk om een woning goed te isoleren. Wil je weten waar je op moet letten bij de isolatie van een oud huis? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Eerst checken 

De meeste mensen die een oud huis kopen gaan er gelijk vanuit dat de woning slecht geïsoleerd is. Dat is niet altijd het geval, dus daarom is het belangrijk om eerst te kijken welke isolatie er al wel aanwezig is. Let hierbij op raamisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie. Het belangrijkste in de woning is de isolatie in de spouwmuur. Als de woning is gebouwd na 1920 is de kans groot dat er een spouwmuur in de woning zit. Deze ruimte kun je opvullen met isolatiemateriaal, wat de warmte vasthoudt.  

 

Keuzes maken 

Als je de isolatie in de woning hebt gecheckt, kun je bedenken wat je aan wil gaan pakken. Het kan zijn dat je gemerkt hebt dat er geen isolatie aanwezig is. Dan is het verstandig om te overwegen welke vorm je wilt aanschaffen. Het isoleren van de woning kost veel geld, maar na een paar jaar is het de investering meer dan waard. Als je niet weet waar je moet beginnen is het verstandig om contact op te nemen een specialist. Een specialist kan jou het beste adviseren over passende isolatie voor in jouw woning. 

 

Ontdek de mogelijkheden 

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welke isolatie er wel aanwezig is in de woning. Daarna kun je zelf een keuze maken over wat je wel en niet nodig vindt. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je je laten adviseren door een expert. Het is goed om te kijken of er 

enkel of dubbel glas in de woning zit. Als dat het geval is kun je ervoor kiezen om triple glas te laten plaatsen. Met triple glas gaat er minder warmte verloren en zo bespaar je veel op de energierekening. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant

https://www.glasgigant.nl/