Belinda web
Image default
Bedrijven

Het ontstaan van de bikini

Heb je jezelf ooit afgevraagd wie er in godsnaam op het idee is gekomen om bikini’s te bedenken? De bikini is eigenlijk verder ontwikkelde badkleding. Deze badkleding bestond al eeuwen, maar was vroeger wel totaal anders. Toen werd er nog gewoon een driekwart broek gedragen om de enkels vrij te houden. Verder weer er een shirt gedragen. De kleding was destijds alles behalve modegericht. Pas in het begin van de 19e eeuw werd er wat meer aandacht besteed aan de uitstraling van deze kleding. Grote design merken gingen zich ermee bemoeien en binnen een korte tijd werd het een uitdaging om een sexy bikini te ontwerpen voor de modieuze vrouw.

 

Waarvan worden ze gemaakt

Zoals eerder vermeld zag de badkleding van vroeger er niet uit en werden er ook geen speciale materialen gebruikt. Badkleding werd van hetzelfde materiaal gemaakt als alledaagse kleding. Er zat geen verschil in. In het begin van de jaren 40 gingen ontwerpers en fabrikanten experimenteren met andere stoffen en materialen. Vrouwen die bikini’s droegen moesten zich makkelijker kunnen bewegen. Vanaf nu werden er meer elastische materialen als latex of lycra gebruikt. 15 tot 20 jaar later wordt de bikini pas echt populair bij het grote publiek. Ze worden echt onderdeel van de mode en kunnen steeds vaker gevonden worden in kleding- en modezaken. Ondertussen ontwikkelt de bikini zich rustig verder en gaan ook sportmerken de waarde er ook van inzien. Zij beginnen het maken van stijlvolle badkleding die ook functioneel is voor de sport.

 

De bikini’s van nu

Tegenwoordig heeft het eendelige badpak plaats gemaakt voor de tweedelige bikini. Het is niet dat badpakken niet meer verkocht worden, maar de verkoopcijfers van bikini’s steken er duidelijk bovenuit. Daar moet wel bij verteld worden dat de bikini’s die vandaag de dag worden geproduceerd en verkocht steeds naakter zijn. Steeds een groter deel van het vrouwelijk lichaam wordt zichtbaar bij het dragen van bikini’s. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Veel vrouwen (en ook mannen) vinden dit sexy en mooi. Ze komen voor in verschillende kleuren, maten en vormen en zijn zowel online als in de fysieke winkel verkrijgbaar.

 

https://www.annavanrode.nl/beachwear/bikini/