Belinda web
Image default
Bedrijven

De dahlia en de calla: de sterkste zomerbloeiers

Als je lang wilt kunnen genieten van je bloemen, kies dan voor de dahlia en de calla. Dit zijn namelijk in zekere zin bijzondere bloemen. Niet alleen door hun prachtige kleuren en kenmerkende vormen, maar vooral door hun opvallend late en lange bloeiperiode. Waarom dit zo fijn is? Met dahlia’s en calla’s in de tuin zorg je ervoor dat je nog prachtig bloeiende bloemen hebt wanneer de meeste andere bloemen al uitgebloeid zijn. Door te kiezen voor verschillende soorten van deze bloemen, kun je bijna het hele jaar door zorgen voor een tuin die in bloei staat.

De calla en de dahlia kunnen bijna het hele jaar door bloeien

Hoewel ze bekend staan als zomerbloeiers, kun je door slim te kiezen met de calla en dahlia ervoor zorgen dat je bloemen hebt die vrijwel het hele jaar door, met uitzondering van de wintermaanden, bloeien. Mei en juni zijn de maanden voor bloemen als de fresia en lilium, maar zodra de zomer echt begint, komen de dahlia en calla op en deze blijven zeer lang bloeien. Hoe goed de bloemen bloeien, hangt natuurlijk grotendeels af van de zorg die zij ontvangen. In dat opzicht zijn dahlia’s en calla’s zeker niet de moeilijkste bloemen die je kunt hebben. Voor beide bloemen is het vooral zaak om ze goed vochtig te houden. De dahlia gedijt het beste op een zonnige plek en wanneer deze voldoende water krijgt, terwijl de calla het het beste doet in vochtige grond, zoals aan de rand van een vijver. Omdat de bloemen qua leefomstandigheden op elkaar lijken, kun je ze ook samen planten.

Maandenlang een prachtige tuin

Deze bloemen, waarvan je de bollen onder andere online kunt kopen bij Bulbs4you, bloeien vanaf eind juni/begin juli tot en met het einde van september en – als de weersomstandigheden gunstig zijn – vaak nog tot diep in oktober.