Belinda web
Image default
Aanbiedingen

Door wie wordt halal vlees het meest gegeten?

 

Voor bepaalde geloven gelden bepaalde regels. Deze regels kunnen ook betrekking hebben op het voedsel wat je elke dag eet. Zo is halal een term die je vaak voorbij ziet komen op verpakkingen in de supermarkt. Maar wat is halal eigenlijk en door wie wordt het meest halal vlees gegeten?

Regels passend bij het geloof

Op verpakkingen of in het dagelijkse leven hoor je genoeg termen voorbijkomen zoals bijvoorbeeld halal of koosjer. Bijna iedereen weet wel dat het iets met verschillende geloven te maken heeft, maar wat het precies inhoudt dat kunnen ze niet vertellen.

Zo gelden er bij het Jodendom bepaalde spijswetten waar vlees aan moet voldoen. Als het hieraan voldoet wordt dit koosjer genoemd. Verder heb je ook bijvoorbeeld het halal keurmerk. Als iets niet halal is, wordt het dus ook niet zo genoemd genoemd.

Halal vlees

Halal houdt in dat het dier op een bepaalde manier geslacht is. De regels hoe een dier geslacht moet worden vind je in het heiligeboek. Zo moet het bloed verwijderd worden van het dier en mag het dier tijdens de slacht geen pijn lijden. Ook wordt er tijdens de slacht een zegening over het dier uitgesproken door de Iman.

Bepaalde dieren worden niet gezien als Halal en mogen niet gegeten worden. Zo mag het vlees bijvoorbeeld niet afkomstig zijn van carnivoren, spontaan gestorven zijn en ook is varkensvlees niet toegestaan. Dit geld ook nog verder door, want bijvoorbeeld ook gelatine, wat gemaakt is van varkensbotten, mag niet gegeten worden. Zo is het dus ook belangrijk om te letten wat er in andere producten verwerkt zit.

Halal Keurmerk wordt niet vertrouwd

In de supermarkt kun je steeds meer halal producten vinden. Maar juist omdat het keurmerk zo snel groeit, wordt het door steeds vaker niet vertrouwd. Er zijn namelijk binnen het geloof verschillende regels waar sommige gelovigen zich wel aan houden en sommige niet heel veel waarde aan hechten.

Het halal keurmerk staat alleen voor de manier waarop het dier geslacht is, het garandeert niet dat het dier een goed leven heeft gehad. Omdat het commercieel ook steeds interessanter voor bedrijven wordt om het keurmerk op hun product te plaatsen, wordt het keurmerk niet meer vertrouwd. In dat geval kiezen steeds meer ervoor om halal producten bestellen via internet of naar een specifieke halal slager te gaan.

Online halal vlees bestellen

Online vlees bestellen klinkt misschien nog een beetje spannend. Vooral omdat het geleverd moet worden. Toch zijn er genoeg online winkels die ervoor zorgen dat het in perfecte verse staat bij je thuis geleverd wordt. Fusha Halal is hier een goed voorbeeld van.

Op de website is goed en duidelijk terug te lezen waar het vlees vandaan komt en hoe het geleverd wordt. Ze bieden een transparante kijk in hun werkwijze. Zo staan ze voor mooie stukken halal geslacht vlees en houden ze dat betaalbaar voor je. Ze geven goede en duidelijke uitleg hoe ze te werk gaan en waar het vlees vandaan komt. Zo heb je voor een goede prijs een lekker stukje halal vlees.