Belinda web
Image default
Kinderen

De perfecte vakantie voor motorliefhebbers

Op eigen bodem

Om ten eerste veilig op pad te kunnen met de motor moeten wel de Koplamp knipperlicht en het Motorfiets stuur goed gecontroleerd worden.

In Nederland kan er natuurlijk over prachtige boerderij weggetjes of dijken met de motor gereden worden. Op eigen bodem zijn er erg mooie natuurgebieden zoals de Veluwe, de Loonse Duinen, Biesbosch of Sallandse Heuvelrug. Hierbij zijn er ook vele gelegenheden om hier enkele nachten te blijven en lopend of fietsend de rest van het natuurgebied te ontdekken. Nederland heeft veel gedaan om deze prachtige plekken goed te onderhouden dus moet je als motorrijder wel goed weten waar er wel en niet gereden kan worden. Maar natuurlijk is dit maar een kleine moeite om vervolgens met de royal enfield 650 een fijn stukje te kunnen rijden. 

Verder weg

Ook kan er op een goede stevige motor een stuk verder gereden worden. Routes naar Spanje of Frankrijk zijn ook erg leuk en mooi om te rijden en op een motor zie je nog meer van de natuur dan in een auto. Ook voor verdere stukken moet wel de Acculader lithium goed nagekeken en gecontroleerd worden of deze lader wel goed genoeg is om verre stukken mee te rijden. Na de controle is het erg mooi om bijvoorbeeld vanaf Berga naar El Pont de Suuert te rijden. Hier kan er weer overnacht worden en de plekken ontdekt worden. Daarna kan er weer door gereden worden daar Biescas en uiteindelijk door naar het prachtige Pau. Zo een rondreis is erg leuk voor mensen die van avontuur en lange ritten houden.

Om zulke ritten uit te stippelen kunnen er genoeg websites worden aangeraden van mensen die bijvoorbeeld al zulke reizen hebben gemaakt. Op zulke websites staan meestal ook heerlijke restaurants en leuke toeristische plekken om te bezoeken tijdens de rondreis. 

Naar het noorderlicht

Uiteraard hoeft de vakantie niet per se een zonnige bestemming te hebben, ook scandinavië kan een hele goede plek zijn om met de motor heen te rijden. Eerst moet er natuurlijk gereden worden naar Denemarken via Duitsland. Vanaf daar kan er over goede snelwegen naar boven gereden worden, op naar Stockholm of Oslo. In bijvoorbeeld Noorwegen zijn veel plaatsjes aan de zee en kun je er dus erg leuk eilandhoppen. Ook zijn er in het noorden veel meer bergen dan natuurlijk in Nederland. Hier kunnen de motorrijder capaciteiten getoond worden maar moet er ook wel goed opgelet worden. Zo kan er bij Stalheim de steilste afdaling van Noorwegen beproefd worden. 

 

Maar ook voor diegene die niet zo van gevaarlijke beproevingen houden zijn er genoeg mooie wegen te berijden. Er leuk is de route van Molde naar Loen bijvoorbeeld. Het is maar een afstand van 230 kilometer maar elke kilometer is het rijden waard. Op deze route liggen het dorpje Geiranger en kom je lang het Geirangerfjord. Niet alleen de mooie bossen en wegen zijn hier prachtig om te zien, ook de twee watervallen de ‘Vrijer’ en de ‘Bruidssluier’ liggen op deze route en moeten bewonderd worden. Genoeg routes dus die met de motor bereden en ontdekt kunnen worden.

 

https://www.caferacerwebshop.com/nl/the-bike/stuur-toebehoren/