Belinda web
Image default
Kinderen

4 Voordelen van een kauwketting

Een ketting wordt ook veel kinderen gebruikt. Het is dan ook logisch want het brengt een hoop voordelen met zich mee. Zowel ouders als leraren vinden het een goed hulpmiddel voor kinderen. Maar waar komt dit vandaan en wat is het precies wij hebben het voor je uitgezocht en hebben alles voor je op een rijtje gezet. Dus ben benieuwd naar de vier voordelen van een kauwketting, lees dan snel verder. 

Ik hou ketting is een hulpmiddel dat gebruikt wordt door kinderen. Het is een rubberachtige ketting waar kinderen op kunnen kauwen. Hieronder lees je de voordelen.

1. Door het gebruik te maken van de kauwketting word je concentratievermogen verbetert. Het is dus handig om dit te gebruiken in de klas of thuis als je huiswerk moet maken. Op deze manier wat concentreren een stukje makkelijker. Kauwen zorgt namelijk voor betere concentratie.

2. Veel kinderen kauwen objecten waar ze eigenlijk niet op zouden moeten kauwen. Dit is erg vervelend en moet afgeleerd worden. Maar voor sommige kinderen is dit lastig. Zij bijten bijvoorbeeld op een potlood of op hun nagels. Het is dus noodzakelijk om hier een vervangend middel voor te gebruiken. De kauwsieraden zijn hiervoor perfect.

3. Een ander belangrijk voordeel van goud sieraden is dat het een stuk hygiënischer is. En bijvoorbeeld een potlood zitten namelijk ontzettend veel bacteriën die slecht zijn voor je kind. Je zou zelfs ziek kunnen worden door hierop te kauwen. De kettingen die worden gebruikt om op te kauwen kun je regelmatig schoonmaken. Het is dan ook een stuk hygiënischer om dit te gebruiken.

4. Het laatste voordeel dat we zijn tegengekomen is dat het kan helpen bij bepaalde gedragsstoornissen. Bijvoorbeeld bij autisme of A.D. HD kan het goed helpen. Natuurlijk is het geen wondermiddel maar het kan wel een verschil maken dat je kind een beetje kan helpen.