Belinda web
Zakelijk

Wat kan PAGO voor uw medewerkers betekenen?

Wanneer jij als werkgever zijnde een aantal werknemers in dienst hebt dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het ziekteverzuim zo laag mogelijk is. Niet alleen wil je het laag houden maar je wil ook weten wat voor gezondheidsrisico’s er eventueel binnen je bedrijf zijn. Dit kan je doen door een PAGO onderzoek.

Wat is een PAGO onderzoek

Een PAGO onderzoek is een onderzoek wat je laat zien wat de arbeidrisico’s binnen jouw organisatie kunnen zijn. Dit is een onderzoek waar ze van de algemene risico’s uitgaan dus niet van de risico’s per werknemer. Wanneer je dit laat doen ben je meteen actief bezig om het verzuim binnen jouw organisatie zo minimaal mogelijk te houden. Een PAGO onderzoek wordt gedaan in overleg met jou als werkgever zijnde. De resultaten die uit het onderzoek voortkomen daar kan jij dan weer wat mee om het bij jou op de werkvloer zo goed en aangenaam mogelijk te maken voor jouw werknemers en daarmee het risico op ziekteverzuim door toedoen van het werk te verminderen.

Welke kosten zitten er aan?

De kosten die het onderzoek met zich meebrengen hangen af van wat je precies onderzocht wilt hebben. Vaak begint het onderzoek met een vragenlijst voor de werknemer die digitaal is. Ook kan er een fysiek en een psychisch onderzoek plaats vinden. Het is afhankelijk van het budget en van de risico’s wat de kosten gaan zijn van een dergelijk onderzoek.

De gezondheidscheck

Je kunt op JijGezond.nl een gezondheidscheck doen. Deze health check heeft als voordelen dat er onder andere gekeken wordt naar de risico’s op de gezondheid maar ook naar de vitaliteit van de werknemers. Op die manier kan je werken naar een duurzame inzet van je werknemers en het ondersteunen voor een zo gezond mogelijk en werkzaam leven. Ook deze health check moeten bekostigd worden door de werkgever.

Is het checken verplicht?

Verplicht is het niet maar je kunt op deze manier natuurlijk wel een heel mooi inzicht krijgen of dat jij goed bent voor je werknemers en of dat er risico’s binnen het bedrijf liggen waar jij als werkgever zijnde wat aan kunt doen. Je houdt op die manier overal zicht op wat jou natuurlijk ook een heel goed gevoel zou moeten geven. Je werknemers zullen op die manier ook inzien dat jij als werkgever er niet alleen maar bent voor hen om ze aan het werk te hebben maar ook dat je graag wil dat de arbeidsomstandigheden goed zijn en zij er echt toe doen.

Tot slot

Wil jij graag weten hoe het er in jouw bedrijf voor staat wat betreft de gezondheidsrisico’s? Wil jij graag dat jouw werknemers een zo klein risico lopen en je bedrijf gezond houden? Dan is een PAGO onderzoek zeker iets wat je kunt overwegen om te laten doen zodat jij er handig op in kunt springen en verbeteringen door kunt voeren wanneer dat dit nodig is. Jouw werknemers zijn je dit natuurlijk meer dan waard en zo houd je overzicht.

 

Gerelateerde artikelen

Koop dry age kasten en andere producten voor de inrichting van uw slagerij

Mooie vergaderlocatie bij Eindhoven

Laat een kunststof koffer maken voor een scherpe prijs