Belinda web
Image default
Financieel

Waarom focussen op maandelijkse betalingen de verkeerde benadering is van uw persoonlijke lening?

Het feit dat een maandelijkse betaling de bank niet kapot zou maken, betekent niet dat een persoonlijke lening een goed idee is.

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening, veel mensen richten zich op één ding en maar op één ding: of ze de maandelijkse betaling kunnen betalen. En inderdaad, veel geldschieters moedigen dit soort denken aan door aan te prijzen hoe betaalbaar de lening betalingen elke maand zijn. Bij https://leningmetbkr.com/ worden goede tips gegeven en wordt er een eerlijk beeld geschetst van wat lenen inhoudt. Want geld lenen kost altijd geld.

Hoewel u ervoor moet zorgen dat u de lening kunt betalen wanneer deze vervalt, is maandelijkse betaling slechts één factor die de totale kosten van uw lening beïnvloedt – en het is niet noodzakelijk de belangrijkste factor. Focussen op maandelijkse betalingen ten koste van het kijken naar het grote geheel kan een grote fout zijn, en het is belangrijk om te begrijpen waarom.

Hier zijn een paar belangrijke redenen waarom u verder moet kijken of uw leningbetaling zou voldoen. passen binnen uw maandbudget.

Geldverstrekkers maken maandelijkse betalingen betaalbaarder door de looptijd van de lening te verlengen

Verleners willen dat u leningen als betaalbaar beschouwt, en ze weten dat veel mensen zich alleen richten op de maandelijkse betalingen die ze moeten doen. Kredietverstrekkers profiteren van dit kortetermijndenken door te adverteren voor leningen met “betalingen zo laag als € X per maand”.

Het probleem is dat wanneer u deze “lage maandelijkse betaling” ziet en het lijkt alsof het zal passen ver in uw budget past, vergeet u misschien te kijken hoe lang de geldschieter verwacht dat u erover doet om uw lening terug te betalen. Kredietverstrekkers weten dit, dus citeren ze vaak die zeer lage maandelijkse betalingen door u een lening aan te bieden met een zeer lange aflossingstermijn.

Helaas betaalt u bij een lening met een lange aflossingstermijn rente over een zeer lange aflossingstermijn. lange periode. Zelfs leningen met relatief lage rentetarieven kunnen duur worden als u gedurende een langere periode maandelijkse rentebetalingen naar de geldschieter blijft sturen.

Een focus op maandelijkse betalingen verdoezelt de totale kosten van uw lening

Bij elke lening die u aangaat, moet u zich niet concentreren op de maandelijkse betaling, maar op de totale kosten van het lenen. U wilt deze totale lening kosten zo laag mogelijk houden, zodat u geen fortuin verspilt door uw geldschieter rijker en uzelf armer te maken. Bij https://zonder-bkr-lenen.com/ wordt meer informatie gegeven over de totale kosten. Want hoe bereken je deze? En wat valt er allemaal onder deze totale kosten?

Als u zich alleen concentreert op maandelijkse betalingen, lijkt een lening misschien niet zo duur. Immers, € 50 of € 100 per maand lijkt misschien zakgeld. Maar als u lang genoeg een lage maandelijkse betaling betaalt, kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Stel dat u bijvoorbeeld een lening van € 7.000 aangaat tegen een maandelijkse rente van 10%. Als u de lening over drie jaar terugbetaalt, zou uw maandelijkse betaling € 225,87 zijn en het totale bedrag aan rente dat u zou betalen € 1.131,33. Hoewel het veel is om meer dan € 1.100 aan rente te betalen, is het niet belachelijk.

Wat als u uw terugbetalingstermijn zou verlengen tot 10 jaar? Uw maandelijkse betaling daalt tot € 92,51 – wat op het eerste gezicht misschien veel beter en veel goedkoper klinkt dan € 225,87. Maar de totale rente die u over die periode zou betalen, zou € 4.100,66 zijn. Voor deze langere lening betaalt u bijna vier keer de rente. Meer dan € 4.100 aan rente betalen om € 7.000 te lenen is veel!

Als u streeft naar een lagere maandelijkse betaling, kan dit betekenen dat u veel langer in de schulden zit

Een lage maandelijkse betaling die voortkomt uit een langer schuldaflossingsproces kan u ook voor een veel langere periode in de schulden steken. Als u uw schuldenvrije datum uitstelt, duurt het langer voordat u het geld dat u aan maandelijkse schuldbetalingen verdient, kunt besteden aan andere doelen, zoals sparen voor uw pensioen of sparen voor een huis.

De uitstaande schuld saldo en maandelijkse betalingen zullen ook langer van invloed zijn op uw schuld / inkomensratio. Uw schuld / inkomensratio wordt door kredietverstrekkers gebruikt om te bepalen hoe riskant het is om aan u te lenen. Een hogere schuld/inkomensratio betekent dat u voor sommige leningen, zoals hypothecaire leningen, geweigerd kunt worden of dat u een hogere rente moet betalen.

Als het mogelijk is, kunt u uw persoonlijke lening het beste terugbetalen zo snel als u kunt, zodat u deze verhouding tussen schulden en inkomen kunt verlagen en sneller schuldenvrij kunt worden.

Persoonlijke leningen worden niet als “goede schulden” beschouwd, zoals hypotheekschulden. De rente op persoonlijke leningen is vaak hoger dan het tarief dat u zou kunnen verdienen als u uw geld zou beleggen in plaats van de lening terug te betalen. En er is geen belastingaftrek beschikbaar voor rente op persoonlijke leningen.

Er is geen reden om deze leningen langer dan nodig aan te houden — dus het is een beter idee om zo snel mogelijk van de schuld af te komen dan genoegen te nemen met een lening. lening met lagere maandelijkse betalingen.

Als u kijkt naar maandelijkse betalingen, kan dit betekenen dat u de kleine lettertjes mist

Ten slotte kan het focussen op de maandelijkse betalingen andere belangrijke leenvoorwaarden verdoezelen waardoor uw lening duurder of duurder wordt. die de terugbetaling moeilijker maken.

Als een lening bijvoorbeeld hogere opstartkosten in rekening brengt om u een iets lagere maandelijkse betaling te geven, is het misschien niet de moeite waard, afhankelijk van wat de vergoeding is en of uw betalingsbesparingen goed zijn ervoor.

Misschien wil je ook leningen met boetes voor vervroegde aflossing vermijden — zelfs als ze lagere maandelijkse betalingen hebben — omdat je vast zou kunnen zitten in de lening, zelfs als je het geld hebt om het vervroegd terug te betalen aangezien de vergoeding eventuele rentebesparingen teniet zou kunnen doen, zou vervroegde aflossing kunnen opleveren.

U zult willen kijken, in detail, op alle leningsvoorwaarden. Zorg ervoor dat de kredietverstrekker eerlijk is, dat er geen verborgen kosten zijn en dat de lening betaalbaar is, rekening houdend met alle kosten. Laat een lage maandelijkse betaling deze andere belangrijke details niet verdoezelen.

Focus op het grote geheel in plaats van op maandelijkse betalingen

In plaats van te kijken naar maandelijkse betalingen bij het beslissen of u wilt afsluiten een persoonlijke lening, kijk dan naar de totale leenkost. Overweeg het totale bedrag aan rente dat u betaalt, hoeveel jaar u de schuld zult betalen en welke vergoedingen u voor de lening zult betalen.

Door alle details van de lening te bekijken, kunt u kan ervoor zorgen dat de lening daadwerkelijk tegen een redelijke prijs komt en u kunt leningaanbiedingen effectiever vergelijken om de geldschieter te vinden die in het algemeen de beste deal biedt. U bent veel beter af met een lening die u veel minder kost, ook al is de maandelijkse betaling misschien net iets hoger.

https://leningmetbkr.com/leningen/400-euro-lenen/