Belinda web
Image default
Financieel

Is 690 een goede kredietscore voor een persoonlijke lening?

Een kredietscore van 690 valt onder het goede kredietbereik. Als u op zoek bent naar een persoonlijke lening en uw kredietscore is zo hoog, dan bent u in goede vorm.

Als u een kredietscore van 690 heeft, is de kans groter dat kredietverstrekkers uw leningaanvraag goedkeuren . Het garandeert geen goedkeuring omdat andere factoren een rol spelen, waaronder uw inkomen. Dat gezegd hebbende, een hoge kredietscore is een groot punt in uw voordeel, en 690 is ruim boven de kredietscore die u nodig heeft voor een persoonlijke lening.

U kunt met die score ook in aanmerking komen voor lagere rentetarieven, wat een aanzienlijk verschil maakt in hoeveel uw lening kost. Houd er rekening mee dat u mogelijk niet in aanmerking komt voor de absoluut laagste tarieven, omdat deze vaak alleen beschikbaar zijn voor consumenten met een kredietscore van minimaal 720 of 740.

Om de best mogelijke deal voor uw kredietscore te krijgen, dit is wat u moet doen voor en tijdens het aanvraagproces.

Zorg ervoor dat u uw FICO®-score controleert

Voordat u gaat winkelen voor leningen, moet u weten dat u het controleren van het juiste type kredietscore. Er zijn twee kredietscoresystemen:

  • FICO® Score

  • VantageScore

Veel van de gratis kredietscoretools die u online kunt vinden geef uw VantageScore op. Maar meer dan 90% van de beste kredietverstrekkers kijkt naar uw FICO®-score.

Uw score kan veel verschillen onder deze twee systemen. Mijn FICO®-score is bijvoorbeeld meestal 30 tot 40 punten lager dan mijn VantageScore.

Gebruik een gratis kredietscore-tool die uw FICO®-score geeft, zodat u tijdens het solliciteren niet voor ongewenste verrassingen komt te staan voor uw lening. Twee tools die uw FICO®-score leveren, zijn Discover® Credit Scorecard en Experian CreditWorksSM Basic.

Bekijk uw kredietrapport

Uw kredietrapport bevat alle informatie die wordt gebruikt om uw kredietscore te bepalen. Er zijn drie kredietbureaus die deze rapporten samenstellen en kredietscores voor consumenten berekenen:

  • Equifax

  • Experian

  • TransUnion

Vraag kredietrapporten aan bij alle drie de bureaus op spaarbuidel.nl. U heeft wettelijk recht op een gratis jaarverslag van elk bureau, hoewel u momenteel tot april 2022 een gratis wekelijks kredietrapport kunt ontvangen.

Controleer uw rapporten op juistheid. Als u fouten in het kredietrapport opmerkt, gaat u naar de website van het bureau dat het heeft uitgegeven en dient u een geschil in. Eventuele fouten kunnen uw credit score naar beneden halen. Als u ze verwijdert, kan dit uw score verhogen en u helpen een lagere rente voor persoonlijke leningen te krijgen.

Ga winkelen met persoonlijke leningen

Tarief winkelen is wanneer u uw potentiële leentarieven controleert met meerdere geldschieters, en het is het belangrijkste onderdeel van het aanvragen van een lening. Zelfs een klein verschil in uw rentetarief kan u veel geld besparen. Naast persoonlijke leningen kun je er ook voor kiezen om producten te huren zoals een bank of televisie, meer info over televisie huren.

Het is veel gemakkelijker om een winkel te beoordelen nu zoveel kredietverstrekkers u online tarieven laten controleren. Begin met het samenstellen van een lijst van kredietverstrekkers met de beste persoonlijke leningaanbiedingen. Het is goed om de tarieven bij ten minste vijf kredietverstrekkers te controleren.

Bezoek de site van elke kredietverstrekker en kies de optie om tarieven te controleren. Om tarieven te verstrekken, hoeven kredietverstrekkers doorgaans alleen een zachte kredietcontrole op u uit te voeren, wat geen invloed heeft op uw kredietscore.

Hier zijn de cijfers van elke kredietverstrekker:

  • Jaarlijks percentage (JKP): dit is het bedrag dat u per jaar aan vergoedingen betaalt. Het omvat het rentepercentage, de startvergoeding en alle andere kosten die bij de lening zijn inbegrepen, dus APR is een betere manier om de totale kosten van een lening te beoordelen dan alleen de rente.

  • Leningstermijn en maandelijkse betaling: de lening looptijd is de tijdsduur die u nodig heeft om uw lening terug te betalen, en de meeste persoonlijke leningen hebben een looptijd van 12 tot 60 maanden. Als u kiest voor een langere looptijd, heeft u een lagere maandlast, maar betaalt u in totaal ook meer rente.

Zodra u de tarieven van alle kredietverstrekkers heeft, kunt u kiezen een met een looptijd en maandelijkse betaling die voor u werken tegen de laagst beschikbare APR.

Ervan uitgaande dat u een stabiel inkomen heeft, zou een kredietscore van 690 meer dan goed genoeg moeten zijn om een persoonlijke lening te krijgen. Als u tijd over heeft, kan het de moeite waard zijn om eerst uw credit score te verhogen. Door uw score te verhogen, kunt u in aanmerking komen voor lagere tarieven en nog minder betalen. Maar als u meteen een lening nodig heeft, moet u met een score van 690 nog steeds een redelijke rente kunnen krijgen.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepten zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/