Belinda web
Image default
Bedrijven

Waarom een vib levens kan redden

Veel mensen zullen niet weten wat een vib betekent. Het kan echt van levensbelang zijn om een vib te hebben. Het is belangrijk om te starten met waar vib eigenlijk voor staat, veiligheidsinformatieblad. Een vib is dus een blad waarop veiligheidsinformatie te vinden is over een bepaald product. Leveranciers moeten een vib meeleveren bij gevaarlijke producten die bijvoorbeeld gezondheidsproblemen zouden kunnen veroorzaken.

Het nut van een vib

Veel mensen maken gebruik van vib om in te schatten welke veiligheidsmaatregelen er nodig zijn om veilig te kunnen werken met een bepaalde stof. Een vib geeft namelijk uitgebreide informatie over de samenstelling van een bepaalde stof en hoe met deze stof op een veilige manier moet worden omgegaan. Zo weten schilders bijvoorbeeld bij verschillende soorten verf of het nodig is om handschoenen te dragen of een mondmasker. Door een vib niet te lezen is het voor de gebruiker onduidelijk hoe gevaarlijk een bepaalde stof kan zijn voor de gezondheid.

Wat te doen bij eventuele vergiftiging

Op een vib staat ook welke handelingen er moeten gebeuren bij een eventuele vergiftiging van een bepaalde stof. Mocht een kind dus bijvoorbeeld een middel per ongeluk hebben doorgeslikt, dan weet je met een vib precies welke acties er ondernomen moeten worden om het kind veilig te kunnen stellen. De leverancier van de stof is dus altijd verantwoordelijk om een vib mee te leveren bij een gevaarlijke stof. Omdat er zo veel cruciale informatie op dit blad te vinden is, kan het ernstige ongelukken voorkomen.

Home