Belinda web
Image default
Bedrijven

Waar moet je in Limburg zijn?

In het onderste stukje van ons land ligt de provincie Limburg. Deze provincie staat natuurlijk bekend om zijn lokale tradities zoals ‘Vasteloavend’ en natuurlijk ook het bier. Vaker wordt deze provincie neergezet als een stuk land waar niks te doen is en niks gebeurt. Veel mensen beweren dan ook dat er weinig tot geen inbraken hier zijn. Hieronder kun je lezen of dit klopt of dat dit onzin is.

Helemaal in het meest zuidelijke deel van Nederland ligt de provincie genaamd limburg. De provincie staat onder andere bekend om de natuurgebieden en de lokale lekkernijen. Het stukje Nederland wordt vaker onterecht neergezet als een plek waar niks te doen is en weinig gebeurt. Zijn er daarom weinig inbraken? Of is dat onzin?

Is de stad Heerlen gevaarlijk?

Heerlen wordt vaker neergezet als een soort getto van Zuid-Limburg. In de meeste gevallen is dit echter humoristisch bedoelt en is het meer als grap te zien. Het is echter geen rijke stad en dus niet voor niks is Heerlen al meerder keren uitgeroepen tot een van de armste gemeentes van Nederland. Buiten dit, staat Heerlen bekend om het nogal asociale volk. Dit volk is vooral aanwezig in een aantal minder sociale wijken. Wijken als Zeswegen en Heerlerheide kun je daarom beter geen bezoek brengen. In beide gebieden vindt er veel criminaliteit plaats en zijn inbraken geen uitzonderlijke situatie. Slotenmaker Heerlen kun je daardoor enorm makkelijk via Google vinden.

Is Maastricht gevaarlijk?

Deze internationale bekende stad gelegen naast de maas staat bekend om meerdere dingen. Onder andere de oude bouwwerken, grote winkels en jaarlijkse concerten van de plaatselijke Andre Rieu behoren hierbij. Het is echter geen super veilige stad en er is dus voldoende criminaliteit te vinden. Dit is vooral per deel opgedeeld en zo zijn er een aantal delen in Maastricht waar nauwelijks criminaliteit te vinden is. Echter is Maastricht dicht bij de grenzen gelegen en wordt er dus veel gesmokkeld naar nabijgelegen landen. Dit houdt niet alleen verdovende middelen in maar ook wapens. In Maastricht wordt ook best veel ingebroken. Niet voor niks zijn er veel sloten makers in Maastricht te vinden. 

Roermond een gevaarlijke stad?

De stad Roermond is een stad binnen Limburg die richting het noorden van de provincie ligt. De laatste jaren is de stad vooral bekend geworden door de grote outlet die er ligt en is het een stad die heel erg in trek is bij internationale en nationale studenten. Roermond heeft ook enkele grote theaters en hier zijn jaarlijks een aantal grote evenementen te vinden. Het lijkt dus alsof Roermond in eerste instantie niet veel tot geen last heeft van criminaliteit als inbraken. Binnen een bepaald gebied van Roermond waren enkele jaren geleden nog de Hells angels actief die veel handelden in verboden middelen. Tegenwoordig is dit veel minder geworden maar er wordt nog wel veel ingebroken. Wanneer je googled naar “Slotenmaker in Roermond” krijg je al snel enkele honderden resultaten en is het dus duidelijk dat hier veel mensen in actief zijn.

Tot slot, de conclusie

Limburg is dus geen onschuldige provincie waar niks of nauwelijks gebeurt. Er is criminele activiteit in de grote steden te vinden , waaronder inbraken, en dit valt ook te zien aan het aantal slotenmakers binnen Maastricht bijvoorbeeld. Is het daardoor gevaarlijk om er te wonen? Nee je kunt rustig over straat lopen zonder bang te zijn dat er iets gebeurt. Er zijn wel enkele gebieden te vinden waar je beter weg kunt blijven, maar dat is in meerder gebieden van toepassing en komt dus ook in meerdere provincies voor. Limburg heeft dus net zoals ieder andere Nederlandse provincie met criminaliteit te maken.

https://slotenmakerinmaastricht.nl/