Belinda web
Image default
Bedrijven

Vergunningsvrije dakkapel met de BASkapel

U wilt een vergunningsvrije dakkapel plaatsen? Sinds oktober 2010 zijn de regels met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel veranderd, waardoor het mogelijk is vergunningsvrij uit te bouwen binnen 60 centimeter boven het dakvlak. Het specifieke design van de BASkapel sluit hierbij aan, waardoor deze dakkapel geplaatst kan worden zonder omgevingsvergunning. Daarbij draagt het design van de BASkapel met schuingeplaatste dakramen bij aan een optimale lichtinval in uw woning. Een ontwerp dus waarmee u enerzijds kosten op een vergunningsaanvraag bespaart en anderzijds profiteert van een maximale lichtwinst. 

Omgevingsvergunning aanvragen of vergunningsvrije dakkapel?

Normaal gesproken moet u een omgevingsvergunning aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde of straatzijde van uw woning. Daarbij krijgt u dan te maken met de welstandsnorm die geldt binnen uw gemeente. Hieraan gekoppeld kunnen bepaalde maximum afmetingen voor de dakkapel gelden. Doordat de BASkapel is ontwikkeld volgens speciaal ontwerp, is het aanvragen van een vergunning in de meeste gevallen niet aan de orde. Zo bespaart u de kosten en energie die komen kijken bij het aanvragen van de benodigde omgevingsvergunning. Uitzonderingen kunnen zijn als uw woning bijvoorbeeld onder beschermd dorps- of stadsgezicht valt, of wanneer u in een monumentaal pand woont. Uw gemeente kan u in zo’n geval meer informatie verschaffen over de voorwaarden en mogelijkheden. 

Optimale lichtinval 

Naast het gemak van het vergunningsvrij plaatsen van de BASkapel, zorgt deze dakkapel ook voor maximale lichtinval. De schuingeplaatste dakramen vangen meer licht dan een reguliere dakkapel waarbij de ramen verticaal geplaatst zijn. Zo laat u met een BASkapel optimaal licht in uw woning toe. De dakramen in deze vergunningsvrije dakkapel zijn van het merk VELUX. Hierdoor kunt u de dakramen gemakkelijk naar eigen smaak aankleden met de alle zonwering en decoratieproducten van dit merk. Daarbij matcht de BASkapel in veel gevallen een reguliere dakkapel in het behalen van ruimtewinst. Omdat deze vergunningsvrije dakkapel in verschillende maten geleverd wordt is er vrijwel altijd een ontwerp dat past binnen uw mogelijkheden en budget.

https://www.baskapel.nl/