Belinda web
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips om nooit je pennen kwijt te raken

Ieder jaar koop je weer nieuwe pennen en begin je met een mooi gevulde etui of pennenbakje. Maar naarmate het jaar vordert merk je dat je toch weer ben gestrand met één lamy balpen zwart.

Vind jij het ook zo vervelend om jouw pennen steers kwijt te raken. In dit artikel lees je tips hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.

Spendeer niet te veel aan pennen

Vooral als je veel moet schrijven is het hebben van een fijne pen belangrijk. Maar daarbij is het vaak zo dat pennen toch snel kwijt of kapot raken omdat je deze intensief gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld om dat je dat mooi vindt vulpennen graveren. Het is natuurlijk hartstikke leuk om zo een parker met naam te gebruiken maar let hierbij wel op dat je deze dus ook goed zal opbergen en het liefst niet gaat uitlenen. Goede pennen kunnen vaak duur zijn en is het dus zonde om deze rap kwijt te raken. Daarom is de tip om voor het vele schrijfwerk goedkopere pennen te gebruiken die alsnog wel lekker in de hand liggen. Zo kun je wel veel schrijven maar kun je de mooiste pennen gebruiken om echt speciale brieven of stukken te schrijven en wordt de kans kleiner dat deze ook sneller stuk of leeg gaan.

Opbergen op logische plek

Het opbergen van een pen lijkt niet zo belangrijk, en voor de meeste is dit ook niet zo maar als je speciaal gegraveerde cross pennen hebt en deze graag lang wilt behouden is het handig om deze in ieder geval op te bergen op een plek waar het voor jou logisch is. Zo kun je denken aan het opbergen van deze speciale pennen bij een notitieboek dat je vaak gebruikt, dit is dus een logische plek. Ook kan het handig zijn om gewoon een goede etui of pennenbakje aan te schaffen voor speciale pennen en jezelf aan te leren dat deze pennen niet meer op tafel horen, maar in de etui of het pennenbakje. Zo kun je de pennen altijd snel vinden en blijven ze mooi en goed bewaard.

Koord of clip

Tegenwoordig bestaan er voor dit soort ‘problemen’ talloze oplossingen. Zo kun je op het internet allerlei tools vinden die je helpen bij het behouden van je pennen. Iets wat je tegen kunt komen is een plastic clip die je op je bril of pennenbakje zet en hier jouw geliefde pen in vast zet. Dit past in het straatje van je pennen op een logische plek opbergen. Ook zie je vaak pennen met een koord eraan waarmee je dus gemakkelijk je pennen even aan een computerscherm of dergelijke kunt hangen. Een andere handige tool, die de meeste wat oudere mensen wel zullen kennen, zijn de pennenstandaards. Dit is iets van heel lang geleden waar een inkt pen in ruste en deze kon makkelijk opgepakt worden omdat bijvoorbeeld een belangrijk persoon iets moest onderteken. Dit is dus niet alleen handig voor inkt pennen maar ook voor jouw mooie gegraveerde pennen.