Belinda web
Image default
Hobby en vrije tijd

Omgaan met coronamoeheid? Dit is hoe

Coronamoeheid, een vaag begrip wat het afgelopen jaar is opgedoken. Het is natuurlijk niet gek dat dit nu is opgedoken, aangezien we al richting de 2 jaar gaan sind het begin van de eerste lockdown. Afgezien van alle maatschappelijke effecten die dit heeft gehad en de persoonlijke impact die het voor veel mensen heeft gehad, is er nog een belangrijk fenomeen wat hiermee gepaard gaat, dat zwaar onderbelicht is, namelijk: verveling. Inderdaad, het is ondertussen voor veel mensen heel erg saai geworden. Hoewel veel mensen zich natuurlijk prima kunnen vermaken, zijn er veel mensen die het sociale leven missen. Een drankje doen of uitgaan zit er niet meer in. Een avondje bioscoop kan de ene maand wel en de andere maand niet. Maar zelfs als het kan, is het niet zoals het eerst was. Een jan van haasteren 1000 biedt soelaas. Wat dat is? Dat lees je hier.

 

Denk aan vroeger

Als tip voor het begrijpen van eerder genoemde term, zou het beste advies zijn: denk aan vroeger. Het is iets wat sowieso bij je opa en oma wel terug te vinden was. Sterker nog, het is iets wat je ongetwijfeld vaak hebt gedaan, ook met je opa en oma. Je droom item was waarschijnlijk wel een van de ravensburger legpuzzels 3000 stukjes, dit leek je immers zoveel dat het leek alsof je de hele wereld aan elkaar ging puzzelen, terwijl je uiteindelijk nog maar net de salontafel vol kreeg daarmee. Inderdaad, of je legpuzzel 1500 stukjes had of 15000, je oma kon het altijd binnen 10 minuten af hebben. Tenminste zo kwam het over op jou. Inderdaad, het gaat over puzzels. Dit is een haast nostalgisch product wat we tegenwoordig onderwaarderen. Behalve dat het goed is voor heel veel vaardigheden, is het ook een oplossing voor de feestdagen onder de huidige omstandigheden.

 

Puzzelend de feestdagen door

Vroeger was het inderdaad vuurwerk en veel drank. Tegenwoordig, of ja, de afgelopen twee jaar, is dit veranderd. De feestdagen hebben een minder feestachtige stemming dan eerst, dus is het anders dan anders. Daarnaast is het ook zo dat er natuurlijk veel beperkingen gelden en dat hierdoor de reguliere opties niet meer kunnen worden ingeschakeld, zoals het uit eten gaan met z’n allen, oliebollen op de winterkermis en vuurwerk afsteken. Een van de weinige dingen die nog wel kunnen, is misschien schaatsen. Alhoewel, met de vorst van de afgelopen jaren, zit dat er helaas ook niet in.

 

Wat neem je mee?

Je raad het al, als je niet weet wat je mee moet nemen als cadeau voor die en die, dan kun je altijd kiezen voor kerstpuzzel 1000 stukjes, immers moet je toch met elkaar opgescheept zitten en is het niet altijd heel gezellig als je gedwongen wordt om met elkaar te praten. Een puzzel is het perfecte excuus om alleen te hoeven socializen wanneer je er zin in hebt en wanneer je even stilte wilt, kun je gewoon zeggen dat je je moet concentreren. Ook het tempo kun je inzetten naar jouw eigen behoefte.