Belinda web
Image default
Woning en Tuin

Slotenmakers uit Rotterdam gebruiken nieuwe techniek voor betere veiligheid

Veiligheid en beveiliging zijn de laatste tijd prioriteit nummer één voor veel mensen. Inbraken en diefstal komen helaas nog te vaak voor, vooral in de stad. Daarom werken slotenmakers in Rotterdam hard om de veiligheid van woningen en bedrijven in de stad te verbeteren. Eén van de succesvolle nieuwe technieken in de branche is de anti-kerntrek technologie. In deze blogpost leer je meer over deze nieuwe techniek en hoe het kan bijdragen aan betere veiligheid. Aarzel niet om contact op te nemen met expertslotenmaker Rotterdam voor de beste en veiligste sloten.                                                   

Blog Body:

Kerntrekken is een veelgebruikte methode van inbrekers om toegang te krijgen tot een woning of bedrijf. Het is heel eenvoudig: De inbreker boort een schroef of spijker in het slot, draait vervolgens de schroef erin en trekt de cilinder uit het slot. Zo krijgt de inbreker vrijwel onmiddellijk toegang tot het pand. Anti-kerntrek technologie is een nieuwe uitvinding dat deze methode van inbreken tegengaat. De sloten die hiervan zijn voorzien zijn beveiligd tegen deze methode van inbreken door middel van speciale cilinders en beslag.

Anti-kerntrek cilinders zijn cilinders die speciaal zijn ontworpen om te voorkomen dat inbrekers deze methode kunnen gebruiken. Dat wil zeggen, er kan simpelweg geen schroef of spijker in worden geboord om de cilinder eruit te trekken. Dit soort cilinders werken op basis van een gepatenteerd mechanisme dat ervoor zorgt dat de cilinder voor enige tijd vastzit. Hierdoor wordt het voor inbrekers veel moeilijker om het slot te breken en zo toegang te krijgen tot het pand. De slotenmakers uit Rotterdam gebruiken deze techniek vaak bij het vervangen en upgraden van oude sloten.

Beslag is het gedeelte van een slot dat uitsteekt en zichtbaar is aan de buitenkant van een deur. Anti-kerntrek beslag werkt op dezelfde manier als de cilinders. Het beslag maakt gebruik van een gepatenteerd technologie dat voorkomt dat inbrekers het slot kunnen kerntrekken. Net als bij de cilinders zorgt deze technologie ervoor dat het beslag tijdelijk vastzit om te voorkomen dat het eraf wordt getrokken. Anti-kerntrekbeslag wordt voornamelijk gebruikt bij nieuwe bouwprojecten, maar ook voor het vervangen van oude sloten.

Doordat anti-kerntrek technologie zo effectief is, hebben veel verzekeraars deze techniek inmiddels vereist bij het bepalen van de polisvoorwaarden. Dit betekent dat als je de beveiliging van je huis of bedrijf wilt verbeteren, je overweegt om oude sloten te vervangen door sloten die zijn uitgerust met anti-kerntrekbeveiliging. Voor extra veiligheid kun je ook overwegen om te investeren in sloten die nog meer beveiligd zijn, zoals secustrips of een meerpuntsluiting.

Conclusion:

Door de constante innovaties in de beveiligingsindustrie, kunnen we tegenwoordig betere en effectievere maatregelen nemen om onze huizen en bedrijven te beschermen tegen potentiele inbraken. Slotenmakers in Rotterdam hebben belangrijke bijdragen geleverd aan deze ontwikkelingen door middel van de introductie van anti-kerntrek technologie. Door deze technologie te implementeren, worden inbrekers ontmoedigd en wordt de kans op een succesvolle inbraak aanzienlijk kleiner. Overweeg daarom om anti-kerntrekbeveiliging te laten installeren door een gerenommeerde slotenmaker. Zo kun jij weer met een gerust hart de deur achter je dichttrekken.