Belinda web
Image default
Woning en Tuin

Een tafelkleed voor de sier of ter bescherming?

Heb jij een kleed op je tafel liggen? En is dat dan ter decoratie of ter bescherming van je tafelblad? Een tafelkleed heeft beide functies, of je nou dus op zoek bent naar een leuke decoratie voor op je tafel óf juist bescherming voor het tafelblad zodat vlekken niet direct in je tafelblad terecht komen, een tafelkleed is ideaal.

Tafelkleden zijn verkrijgbaar met hele leuke printjes. Waar je jaren geleden alleen nog maar tafelkleden met ruitjes stippen kon krijgen, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar met vrolijke bloemenprints en mooie gekleurde vogels. Ook printjes zoals ananassen en flamingo’s kom je tegen op de tafelkleden van nu. Toch liever een mooi tafelkleed met ruiten? Of een tafelkleed met een effen kleur? Ook die zijn natuurlijk altijd verkrijgbaar.

Een tafelkleed kan in allerlei vormen verkregen worden. Voor ronde tafels zijn er ronde kleden en voor rechthoekige tafels zijn er rechthoekige kleden. Sommige kleden zijn verkrijgbaar voor buiten. Wanneer je in de zomermaanden bijvoorbeeld graag buiten zit voor een hapje of een drankje, óf om gewoon van het heerlijke weer te genieten, kun je een mooi tafelkleedje op je tuintafel leggen. Je beschermt je tuintafel er mee en je decoreert tegelijkertijd! Ook buiten tafelkleden zijn verkrijgbaar in hippe kleurtjes en met printjes.

Blijft het kleed niet op zijn plek liggen? Gebruik klemmen of gewichtjes! Zeker bij buitengebruik komt het regelmatig voor dat het waait. Een klein zuchtje wind zou er al voor kunnen zorgen dat het kleed opwaait, en dat kan vervelend zijn. Met speciale tafelkleedklemmen zet je het kleed vast aan de tafel. Een andere optie is gewichtjes ophangen. Hang aan alle kanten van het kleed speciale gewichtjes op, zo blijft het kleed mooi op zijn plek liggen! Ook kun je natuurlijk je tafel dekken met een leuke vaas met bloemen en andere accessoires, dat houdt het kleed ook op de gewenste plek, al kan het dan nog wel zijn dat de delen waar niets op staat, als nog om hoog waaien en over de rest van de tafel heen komt te vallen. Klemmen of gewichtjes zijn dus eigenlijk de beste oplossing hiervoor.