Belinda web
Image default
Gezondheid

Rusland registreert als eerste ter wereld een vaccin tegen het coronavirus

Moskou. 11 augustus. INTERFAX.RU – De Russische president Vladimir Poetin zei dinsdag tijdens een bijeenkomst met leden van de regering dat ’s werelds eerste coronavirusvaccin in Rusland is geregistreerd.

Hij sprak de hoop uit dat Rusland in de nabije toekomst een massaproductie van het coronavirusvaccin zal lanceren. De president benadrukte ook dat vaccinatie “uitsluitend vrijwillig” moet zijn, zodat iedereen kan profiteren van de prestaties van Russische wetenschappers.

“Ik weet dat het werk aan dit soort vaccins in Rusland wordt voortgezet in andere instellingen. Ik wens alle specialisten succes. We moeten degenen die deze eerste stap hebben gezet, erg belangrijk voor ons land, in het algemeen voor de hele wereld, dankbaar zijn”, zei de president.

Poetin vroeg de minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko om over dit vaccin te praten, maar merkte tegelijkertijd op: “Hoewel ik weet dat het behoorlijk effectief werkt, vormt het een stabiele immuniteit, ik herhaal: het heeft alle noodzakelijke tests doorstaan.”

De minister zei dat de vaccinproeven een hoge efficiëntie en veiligheid van het  hebben aangetoond. “Alle vrijwilligers ontwikkelden hoge titers antilichamen tegen COVID-19. Tegelijkertijd had geen van hen ernstige complicaties van immunisatie”, zei Murashko.

Het vaccin zal worden geproduceerd door het Gamaleya Center en Binnopharm. Murashko zei dat tegelijkertijd, met de hulp van het ministerie van Industrie en Handel en het projectbureau van Sberbank, “technische voorschriften worden uitgewerkt voor het opschalen van de productie op de locaties van een aantal binnenlandse fabrikanten, zoals in ons land.”

De minister zei ook dat het Russian Direct Investment Fund (RDIF) namens het staatshoofd investeert in de productie en promotie van het vaccin in het buitenland. “Een aantal landen heeft al interesse getoond in het (het vaccin)”, zei de minister.

“Tegelijkertijd zal de gefaseerde toepassing van het vaccin in de civiele circulatie beginnen. Allereerst achten we het noodzakelijk om vaccinatie aan te bieden aan degenen wier werk verband houdt met de communicatie met geïnfecteerde mensen. Dit zijn  hulpverleners en degenen van wie de gezondheid van kinderen afhangt – dit zijn onze leraren”, zei Murashko.

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/het-eerste-vaccin-tegen-coronavirus-ter.html