Belinda web
Auto's en Motoren

Plannen voor een tweedehandse auto? Lees dan deze tips!

Ben jij van plan om een tweedehandse auto te kopen, bijvoorbeeld een, Daewoo occasions, dan is het verstandig om deze drie praktische tips even te lezen. Zo kop je een auto waar je lang plezier van kan hebben. 

Tip1: Zorg voor een goede pechhulp service voor onderweg.  

Met een tweedehandse auto is de kans op een keer pech onderweg groter dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Vraag bij de dealer of zij meteen zorgen voor de pechhulp service voor onderweg. Doen ze dit niet, sluit dan niet meteen een aan pechhulp abonnement af. Tegenwoordig heb je trouwens ook goede en goedkopere diensten voor autopechhulp, bijvoorbeeld RoadGuard. Misschien slim om daar nu al naar te kijken, want voor een on-demand pechhulp service betaal je alleen als je een keer pech hebt. Ook voor je niet auto kan je dit dus nu al regelen.  

Tip 2: Check of de dealer is aangesloten bij de BOVAG.  

Een bekende grap is dat iemand een auto koopt van een “oud dametje”. Deze auto’s hebben veel stilgestaan in de garage en als er mee is gereden, was dat altijd erg voorzichtig. Deze auto moet toch wel goed zijn, want deze is nog vrij nieuw. Helaas weet je nooit zeker of dit de waarheid is. Koop je een tweedehandsauto, let er dan op of de dealer wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. 

Tip 3: Koop niet een auto op basis van emotie

Nu denk je misschien: deze tips zijn vrij logisch. Toch is het risico dat je een auto koopt vol in emotie. Je vergeet dan snel praktisch te blijven denken. Vergeet daarom deze twee tips niet bij jouw zoektocht voor de perfecte auto. Print ze daarom uit of schrijf ze op een geeltje, want hoe zonde zou het zijn als je toch een auto koopt van een “oud omaatje” en vervolgens ergens stil komt te staan onderweg

Gerelateerde artikelen

Hoe om te gaan met Car Chiping Pro’s

Een auto importeren uit Japan biedt mogelijkheden

De toekomst van Ford