Belinda web
Image default
Bedrijven

Ontdek de Canadese cultuur door middel van een highschooluitwisseling

Denk je aan Canada, dan denk je aan ongerepte natuur, grote bossen en natuurparken, helderblauwe meren en de tweetalige cultuur. Niet alleen is het een prachtig land om op vakantie te gaan, het is ook een land waar je langere tijd kunt verblijven als uitwisselingsstudent. Dit doe je door middel van een uitwisseling met jouw eigen middelbare school.

Kies een highschool in Canada voor een onvergetelijk avontuur

Studeren in het buitenland is niet alleen leuk, je doet er ook heel veel ervaring mee op. Zo leer je een nieuwe taal spreken en wordt je ondergedompeld in een compleet nieuwe cultuur. De meeste studenten die kiezen voor een highschool in Canada zullen merken dat er een hoop voordelen aan studeren in het buitenland zitten. Zo worden ook regelmatig buitenschoolse activiteiten georganiseerd, waardoor je makkelijk in contact kunt komen met andere studenten. Daarnaast kun jij je inschrijven voor een sportteam, meedoen met een debat- of schaakteam, meehelpen met evenementen organiseren en natuurlijk ook meedoen met alle georganiseerde tripjes vanuit school.

Leven bij een gastgezin

Als student aan een highschool zul je ergens moeten overnachten gedurende je verblijf. Aangezien je dit niet op een bankje in het park wilt doen, maar in een veilig onderkomen, kiezen veel studenten ervoor om bij een gastgezin te verblijven. Dit een speciaal geselecteerd Canadees gezin wat in dezelfde regio als jouw highschool woont. Hierbij kun je tegen een kleine vergoeding wonen. Meestal wordt van de studenten verwacht dat ze samen eten met het gezin en/of kleine taken in het huishouden doen zoals de afwas. Je zult je als student moeten aanpassen naar de gezinsregels van het gastgezin maar over het algemeen ervaren de meeste studenten dit als positief. Kijk op Information Planet voor meer informatie over leven bij een gastgezin.

Op kamers in Canada

Je kunt er ook voor kiezen om op kamers te gaan in Canada. In dat geval moet je zelf jouw verblijf regelen en goede afspraken maken met de huurbaas. Je hebt dan wellicht iets meer vrijheid dan bij een gastgezin, maar ook hier zul jij je aan de huisregels van de verhuurder moeten houden. 

Ervaring om nooit te vergeten

Of je nu op kamers gaat of kiest voor een gastgezin, wonen en studeren in Canada is een bijzondere ervaring waar je de rest van je leven nog aan terug zult denken. 

Plan jouw highschooluitwisseling dus ver van tevoren en schakel indien nodig leraren van jouw middelbare school in, of jouw ouders om je te helpen met het organiseren van deze reis. Op die manier wordt jouw buitenlandse schoolervaring altijd een succes!