Belinda web
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen een binnen- en buiten sauna

Saunacultuur is al eeuwenoud. Waarschijnlijk komt het uit Finland, waar de sauna nog steeds populair is. In Nederland zijn we in de afgelopen jaren ook steeds meer de sauna gaan waarderen. Niet voor niets is een sauna kopen bij Elite wellness erg in trek. Er zijn twee varianten van de sauna: de binnensauna en de buitensauna. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee? Dat lees je hier!

Wat is een binnensauna?

Een binnensauna is een sauna die, zoals de naam al aangeeft, binnen staat. Deze sauna’s zijn meestal gemaakt van hout en hebben glaswanden. Een groot voordeel van binnensauna’s is dat ze makkelijk te verwarmen zijn en je er dus ook in de winter gebruik van kunt maken. Bovendien kun je in een binnensauna vaak genieten van extra luxe, denk hierbij aan chromotherapie.

Wat is een buitensauna?

Een buitensauna is een sauna die, in tegenstelling tot de binnensauna, in de tuin staat. Deze sauna’s zijn vaak groter dan binnensauna’s en hebben dikke wanden, om ervoor te zorgen dat de warmte goed blijft. Een nadeel van buitensauna’s is dat je er alleen gebruik van kunt maken als het weer het toelaat. Bovendien moet je ze vaak langer laten opwarmen voordat je erin kan.

Wat is het verschil tussen een binnen- en buitensauna?

Het belangrijkste verschil tussen de twee sauna’s is natuurlijk waar ze staan. Een binnensauna staat binnen, waardoor je er ook gebruik van kunt maken als het weer minder goed is. Een buitensauna daarentegen staat in de tuin en is dus afhankelijk van het weer. Ook qua grootte zijn er verschillen: binnensauna’s zijn vaak wat kleiner dan buitensauna’s. Buitensauna’s hebben dikkere wanden, om ervoor te zorgen dat de warmte beter blijft. Binnensauna’s daarentegen kunnen vaak extra luxe aanbieden, zoals chromotherapie. 

Kortom, er zijn verschillen tussen een binnen- en buitensauna. Welke sauna je kiest, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wil je liever een sauna die anoniem te bereiken is en waar je ook in de winter gebruik van kunt maken? Dan is een binnensauna waarschijnlijk iets voor jou. Wil je liever een sauna die je zelf kunt ontwerpen en die minder duur is? Dan is een buitensauna waarschijnlijk beter voor jou. De keuze is in ieder geval reuze.