Belinda web
Image default
Aanbiedingen

Gebruik van kunstgras in de winter

Een tuin om van te houden
Iedereen wil wel een mooie tuin, toch? Een tuin hebben we dan ook om van te genieten. De tuin is de plek om lekker in te chillen en bij te komen van een drukke werkdag of werkweek. Het is ook de plek om lekker met vrienden familie een barbecue te houden en een drankje te doen.

Veel mensen willen dan ook zoveel mogelijk tijd in de tuin spenderen om te ontspannen. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die het leuk vinden om te werken in de tuin. Voor veel mensen in het ontspannend om het onkruid te wieden, de struiken bij te snoeien en nieuwe plantjes te planten. En dan is er nog het grasmaaien natuurlijk.

 

Tuin onderhoudsarm maken

Voor mensen die niet beschikken over groene vingers, is het aan te raden de tuin enigszins onderhoudsarm te maken. Dit kun je bereiken door niet al te veel perkjes en borders aan te leggen. Dit voorkomt namelijk dat je heel veel moet snoeien en onkruid moet wieden.

Je kunt dan kiezen voor veel gras. Dat is qua onderhoud makkelijker dan het verwijderen van onkruid. Grasmaaien gaat op zich redelijk snel.

 

Kunstgras

Maar ook gras brengt werk met zich mee. Zoals hierboven al genoemd is dat het welbekende grasmaaien. Dat wil zeggen, het natuurgras moet gemaaid worden. Dit kun je vermijden.

 

Je kunt namelijk kiezen voor kunstgras. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden omdat dit type gras natuurlijk niet groeit.

Zit er dan helemaal geen werk in kunstgras. Nou, je moet wel wat doen maar dat is echt vrij minimaal. Je moet af en toe even met de bezem er overheen om het zand en dergelijke dat er tussen gaat zitten te verwijderen. Doe je dit niet, dan is de kans namelijk erg groot dat er onkruid gaat groeien in je kunstgrasmat. Daarnaast gaan de sprieten op een gegeven moment wat plat liggen. Door er met een bezem even overheen te gaan zet je de sprieten weer mooi rechtop.

 

Kunstgras in de winter

In de winter kan de kunstgrasmat net als een natuur grasmat mooi wit uitslaan door de ijzel. Dit kan geen kwaad. Het kunstgras kan hier uitstekend tegen. Sterker nog, het kan juist een reden zijn te kiezen voor kunstgras. Kunstgras is namelijk bestand tegen winterse weersomstandigheden maar ook tegen de zomerse weersomstandigheden.

In de zomer bestaat de kans dat er een lange droge periode gaat zijn. Het gras krijgt dan geen natuurlijk water over zich heen door middel van regen. Natuurgras zal dan al snel uitdrogen. Het kunstgras blijft net zo mooi groen als toen het aangelegd is.

Natuurgras kan er ook onder lijden als het betreden wordt in een periode met vorst. Het gras kan dan als het ware afknappen. Hiervan heb je met kunstgras geen last.