Belinda web
Image default
Dienstverlening

Een periodieke inspectie van uw stookinstallaties is van groot belang

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u van dienst kan zijn bij het onderhoud van stoomketels of de periodieke inspectie van stookinstallaties? Dan bent u aan het juiste adres bij K.K. Brandertechniek. Dit bedrijf staat voor een universele ketel en branderservice en biedt u het hele jaar rond een 24 uurs service. Of het nu gaat om gepland onderhoud of een spoedklus, een specialist kan altijd vlot bij u op locatie zijn. Dit hangt samen met de decentrale opzet van de organisatie waardoor een korte reistijd gegarandeerd kan worden. De vakbekwame monteurs komen daarbij altijd met een volledig uitgeruste serviceauto zodat u direct adequaat geholpen kunt worden. 

Het onderhoud van stoomketels

Wilt u zich verzekeren van een verwarmingsketel waar u niet of nauwelijks naar hoeft om te kijken? Dan is periodiek onderhoud belangrijk. Daarbij voorkomt u met periodiek onderhoud van stoomketels dat u tegen storingen of defecten aanloopt waar hoge kosten aan verbonden kunnen zijn. Voor het onderhoud van stoomketels kunt u terecht bij het vakbekwame bedrijf K.K. Brandertechniek. Deze organisatie is volledig SCIOS gecertificeerd voor onderhoud. Dit houdt in dat dit bedrijf, ongeacht het toestel of merk, alle disciplines mag uitvoeren. Voor inspecties is K.K. Brandertechniek SCIOS gecertificeerd voor de meest voorkomende disciplines.

Kom erachter of u een inspectie nodig heeft

Wanneer de periodieke inspectie van stookinstallaties moet plaatsvinden hangt af van het specifieke type installatie. Officieel dient de eerste inspectie of keuring gedaan te worden op zes weken na de eerste ingebruikname. Dit geldt zowel de stookinstallatie als de brandstoftoevoerleidingen. Gaat het om een stookinstallatie met als brandstof biomassa of olie en een vermogen onder de 100 kilowatt? Dan geldt een inspectiefrequentie van één keer per vier jaar. Gaat het om een gelijke stookinstallatie maar met een vermogen boven de 100 kilowatt dan is dat één keer per twee jaar. Betreft het een installatie met gasvormige brandstof, dan dient deze stookinstallatie eens in de vier jaar gekeurd te worden.