Belinda web
Image default
Gezondheid

De geschikte verzekering voor jouw uitvaart

Een onderdeel van het leven is helaas doodgaan. Misschien dat de dood op basis van jouw levensverwachting nog heel ver weg is of misschien dat de dood op basis van jouw levensverwachting al erg dichtbij is. Voor beide gevallen geldt dat het verstandig kan zijn om alvast te denken aan een uitvaartverzekering. Dit doe jij niet zozeer voor jezelf, het betreft immers je eigen uitvaart. Hier over nadenken en uiteindelijk een keuze maken is vaak een luxe voor jouw nabestaanden die in de aanloop naar een uitvaart vaak een aantal zorgen minder hebben. Indien dit je aanspreekt kan je besluiten om uitvaartverzekering vergelijken toe te passen in jouw leven. 

Waarom kiezen voor een uitvaartzekering?
Misschien dat het een beetje vreemd is voor jou om al te denken aan je eigen uitvaart en je vervolgens nog eens hiervoor te verzekeren ook. Toch kan het een erg verstandige keuze zijn aangezien jouw nabestaanden het vaak prettig vinden om een aantal zorgen minder te hebben in de aanloop naar de uitvaart. Zelfs de uitvaart van jou kost natuurlijk geld en dit kan al gauw gaan over duizenden euro’s. Het kan fijn zijn om deze kosten gedeeltelijk te dekken door een verzekering. Verder zijn je familieleden een geruster op het feit dat zij de uitvaart betalen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat jouw eigen rekening tijdelijk geblokkeerd wordt na jou overlijden. Jouw nabestaanden kunnen er dan geen gebruik van maken. 

De opties
Gelukkig is het zo dat bij het kiezen van een uitvaartverzekering er vele opties mogelijk zijn. Immers is het zo dat ieder mens weer zijn of haar eigen wensen heeft als het gaat om de uitvaart. Je kan bij het kiezen van een uitvaartverzekering gebruik maken van keuzehulp. Vaak is deze optie wel mogelijk, oftewel je vraagt een kenner om advies. Gelukkig komen vele mensen er ook zelf uit aangezien er simpelweg drie opties zijn. 

Soorten verzekeringen aansluitend op jouw voorkeuren
Er zijn grofweg drie soorten verzekeringen. Kies natuurlijk de verzekering die het meest op jouw voorkeuren aansluit. Ten eerste kan je kiezen voor het naturapakket, waarbij je een pakket kiest met een uitvaartonderneming. Hierbij wordt veel van tevoren geregeld voor jouw uitvaart. Ten tweede de kapitaalverzekering, waarbij de nabestaanden een bedrag krijgen dat ze mogen gebruiken voor het regelen van de uitvaart. Ten derde de sommenpolis, hierbij krijgen de nabestaanden een bedrag dat zij aan daadwerkelijk alles mogen uitgeven. 

Kijk op Zeker.com voor meer informatie.