Belinda web
Image default
Zorg

Bij Salland bepaalt de client zelf naar welke arts hij/zij gaat gaat

Op de site van ziektekostenverzekeraar Salland staat een top 10 van meest gestelde vragen. Wij pikken er drie uit en bespreken die met u.

Hoe vind ik een zorgverlener waar Salland een contract mee heeft?

Uitgangspunt bij Salland is dat de client zelf bepaalt naar welke arts / specialist hij of zij gaat. Dit betekent dat u dus ook kunt kiezen voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. Er geldt in dat geval een maximumtarief en het kan dus voorkomen dat u moet bijbetalen. Op salland.nl staat een tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Het kan ook zo zijn dat u een machtiging van Salland nodig heeft. Per zorgsoort staat dit vermeld in de voorwaarden die u online vindt.

Vergoeding fysiotherapie

Krijg ik fysiotherapiebehandelingen vergoed? Als u alleen een basisverzekering ziektekosten heeft, worden de kosten van oefen- en fysiotherapie niet vergoed. Kiest u voor een van de vier aanvullende pakketten van Salland dan kunt u wel declareren. In 2023 geldt:

–        Start: 6 zittingen per kalenderjaar;

–        Extra: 9 zittingen per kalenderjaar;

–        Plus: 15 zittingen per kalenderjaar;

–        Top: 25 zittingen per kalenderjaar.

Gaat het om jongeren onder de 18 dan geldt vanuit de basisverzekering een vergoeding van 9 behandelingen per indicatie per jaar. U kunt ook gebruikmaken van een buitenlandse oefen- of fysiotherapeut. Voor die zittingen gelden de tarieven van niet-gecontracteerde zorg. Overigens wordt niet iedere behandeling als één zitting gezien. Zo geldt een telefonische afspraak als een halve zitting, net als een screening, een intake en onderzoek naar screening en een groepszitting met 3 tot 10 deelnemers.

Zorgpas

Waar vind ik mijn zorgpas? De zorgpas is tegenwoordig digitaal en heet European Health Insurance Card oftewel EHIC. Als u inlogt bij Mijn Salland krijgt u uw persoonlijke pas te zien. De pas geldt in de hele EU. En voor als u op vakantie gaat in Europa: download de pas en zet ‘m op uw telefoon. Zo kunt u, mocht het nodig zijn, bewijzen dat u bent verzekerd voor onverwachte ziektekosten in het buitenland.

Dank voor uw aandacht voor vandaag! Een volgende keer gaan we het onder meer hebben over zorg uit de WLZ en het afsluiten van een aparte tandartsverzekering.

https://www.salland.nl/