Belinda web
Image default
Internet marketing

4 boeken voor kunstliefhebbers

Must-read marketing books 2019

Als je net zoveel van kunst en boeken houdt als wij, of als je mensen kent die hier erg van houden, raden we je aan om aandacht te besteden aan deze 4 boeken. Ze zijn ongebruikelijk, informatief, vol illustraties en, belangrijker nog, eenvoudig en leuk!

“Speaks and Shows Art” by Dana Arnold

Dit kleine boekje laat je niet van de eerste naar de laatste pagina gaan. De auteur van het boek vertelt in een zeer toegankelijke vorm over wat de meesterwerken van de kunst van de oudste tijden tot heden verenigt. In het boek worden de meesterwerken uit verschillende tijdperken op de planken gesorteerd: oude Griekse sculpturen, reliëfs van oude Egyptische meesters, rotsschilderingen, die meer dan 20.000 jaar oud zijn, icoonschildering. Ook aan hedendaagse kunst wordt veel aandacht besteed. Alleen dat er een dramatisch verhaal is over het architectonische meesterwerk van Rachel Whiteread “Home” (kijk zeker naar de foto’s op internet); Natuurlijk was het niet zonder verhalen over Andy Warhols meesterwerken en een uitleg van de betekenis van de sculptuur door Sarah Lucas “Pauline Bunny” (kijk ook zeker wat het is).

 Chronology of Art, edited by Iain Zachek

Dit boek vertelt ons over de meesterwerken van de kunst door het prisma van verschillende historische gebeurtenissen. Als je het leest, raak je niet alleen doordrenkt met de ideeën van de auteurs van de werken, maar verdiep je je ook in de historische context. Je zult bijvoorbeeld leren waarom de oude Egyptische kunst zo anders is: in sommige tijdperken zit er ongelooflijk realisme in, waarvan het je de adem beneemt, maar later zien we de bekende nogal terloops getekende farao’s met hun gevolg in profiel. Of waarom de rotskunst van de Zulu, een Afrikaanse stam, in meer dan 6000 jaar nauwelijks is veranderd. Het boek is ongelooflijk informatief, het lezen en bekijken van werken van wereldkunst in de ochtend bij een kopje aromatische koffie is een genot!

 “Picasso” graphic biography, by Julie Bierman and Clement Ubreri

Het leven van een van de beroemdste hedendaagse kunstenaars, Pablo Picasso, is gehuld in geheimen en mysteries. De graphic novel is gebaseerd op de herinneringen van de 90-jarige Fernanda Olivier, wiens beeld aanwezig is op veel van de doeken van de meester. De roman dompelt ons zachtjes en geleidelijk onder in het begin van de eeuw, het tijdperk waarin de jonge Spaanse kunstenaar Pablo leefde. Elke verspreiding van het boek trekt meer en meer aan, en na een tijdje worden we zo meegesleept dat we beginnen te ademen en denken in het tijdperk van de grote creaties van de grote meester van het surrealisme.

 …. en « Road to 100k Instagram Followers»!

Waarom raden we aan om deze boeken over te lezen? Omdat het, in tegenstelling tot vooroordelen, niet zo saai is. Dit zijn fascinerende werelden gecreëerd door onze voorouders. Het is drama, pijn, lijden, openbaring, vreugde en geluk. Kunst inspireert en verhoogt het bewustzijnsniveau op verschillende nieuwe niveaus. Lees elke dag. Lees alleen nuttige boeken!

facebook and instagram marketing

https://marketingbook.shop/