Belinda web
Image default
Aanbiedingen

10 Voordelen van Executive Coaching

“Er zijn vier veelgebruikte tools om de menselijke prestaties te verbeteren: coaching, consulting, training en therapie; en er zijn belangrijke verschillen tussen hen. Net zoals het belangrijk is om te weten wanneer je een consultant moet inhuren (een vakexpert die weet wat er moet gebeuren op basis van een reeks beoordelingen), een trainer (iemand die zich richt op de overdracht van vaardigheden en kennis – het hoe) en een therapeut ( iemand die het oplossen van emotionele, intrapersoonlijke en interpersoonlijke problemen ondersteunt – het waarom), is het even belangrijk om te weten wanneer en waarom voor het gebruik van een coach. ”

In het ideale geval moet er, om de menselijke prestaties binnen een bureau te verbeteren, een combinatie van alle vier tools zijn, op de juiste manier gebruikt, omdat elke situatie een andere combinatie van de tools kan vereisen. De gids biedt ook vijf voordelen voor executive coaching:

1. Persoonlijke transformatie;
2. Ontwikkelen van toekomstige leiders voor hun organisatie
3. Leidende verandering om goed presterende, resultaatgerichte organisaties te creëren
4. Leren coachen te zijn voor hun werknemers
5. Het creëren van organisatieculturen die waarde hechten aan leren, coaching en continue verbetering.

De gids geeft ook enkele redenen aan waarom een ​​organisatie zou kunnen besluiten om een ​​executive coach in te huren. Ik heb de tien redenen waarom hieronder aangegeven, en heb mijn opmerkingen onder elke sectie toegevoegd, die de gids identificeert.

 

 

Verbeter de bestaande cultuur van de organisatie:

Soms, wanneer je te dicht bij een situatie bent, heb je een frisse blik nodig om naar te kijken en een analyse te maken van hoe de cultuur echt is. Het kan geen kwaad om een ​​buitenstaander een eerlijke beoordeling te laten maken en een aantal tactische oplossingen te bieden om de cultuur te verbeteren. Het veranderen van cultuur is een uitdaging, maar het begint met het identificeren van de gemeenschappelijke gedragingen, eigenschappen of beleidslijnen die een cultuur mogelijk maken die u niet wilt binnen uw bureau.

 

Vergroot het vermogen van de leider om zijn of haar tijd en middelen te gebruiken:

Praten over wat je met een coach doet, zal je waarschijnlijk helpen te begrijpen hoe je je tijd gebruikt, en de coach kan enkele suggesties doen over wat hij moet benadrukken en hoe hij je tijd het beste kan gebruiken.

 

Verbeter de interpersoonlijke vaardigheden van de leider:

Nogmaals, een coach kan een eerlijke beoordeling geven van uw vaardigheden en waar u als leider kunt verbeteren.

 

Discussie over nieuwe ideeën stimuleren:

Soms is het gewoon het beste om ideeën te bespreken met iemand die niet bij uw programma is aangesloten, zij kunnen nieuwe inzichten en een uniek perspectief op uw ideeën geven.

 

Krijg het objectieve perspectief van een buitenstaander:

Buitenstaanders hebben vaak veel bij te dragen, door een executive coach te vinden die echt naar u en uw behoeften kan luisteren, kunt u posities, beleid opnieuw beoordelen en nieuwe inzichten verwerven voor uitdagingen op uw kantoor.

 

Verduidelijk, breid uit en verwoord de visie van de leider:

Ieder heeft een probleem als je een geweldig idee hebt, maar heb je moeite om de gedachte te verwoorden? Gebeurt mij de hele tijd, een executive coach die kan uitblinken in reflectief luisteren, uw ideeën kan herhalen en u kan helpen uw mening te formuleren.

 

Zorg voor een veilige uitlaat voor de leider om te ventileren:

Iedereen raakt soms gefrustreerd op kantoor, maar je moet uiterst voorzichtig zijn waar en wanneer je ervoor kiest om te ventileren. Door een veilig kanaal te hebben om naar toe te gaan, brengt u uw huidige positie niet in gevaar, verliest u geen organisatorische steun en ontwikkelt u een ongunstig imago op kantoor.

 

Wijs erop wat de leider niet kan, wil of ziet:

Zoals eerder vermeld, kan een buitenstaander nieuwe ideeën, nieuwe gedachten en nieuwe manieren om naar scenario’s te kijken bijdragen. Dit is een van de grootste voordelen van executive coaching, het vermogen om nieuwe ideeën op te doen en naar een medewerker te luisteren om echt uitdagingen te identificeren.

 

Zoek een betere manier om stress te verminderen, de effectiviteit te vergroten en toch een geweldig leven te leiden:

Executive coaches hebben waarschijnlijk met tientallen andere professionals samengewerkt, misschien met een aantal die zeer vergelijkbaar werk doen als hun huidige klant. Coaches kunnen eerdere ervaringen gebruiken om gerichte aanbevelingen te doen en suggesties te geven over hoe ze het beste een evenwicht tussen werk en privéleven voor hun klanten kunnen verbeteren.

 

Help leiders meer gegevens te zien, voelen, voelen, meten en verwerken zonder zichzelf te belasten:

Managers nemen veel verschillende stress op zich, door iemand te hebben die informatie helpt verwerken, kunnen ze helderder nadenken en weloverwogen beslissingen nemen. Door dit te doen, kunnen leiders werken om het succes van bureaus te stimuleren en alle doelen te bereiken.

Executive coaching is een geweldige optie voor medewerkers. Ik ben benieuwd of iemand naar een executive coach is gegaan en wat de resultaten waren. Persoonlijk denk ik dat de echte uitdaging zou zijn om de juiste fit voor een coach te vinden, maar als jij en een executive coach klikken, denk ik dat er veel geweldige resultaten kunnen zijn die uit de relatie kunnen komen.

https://margreetjonker.nl/