Belinda web
Mode en Kleding

Wat maakt bamboesokken anders dan andere sokken?

Bamboe sokken en werksokken zijn een nieuw type sok ontwikkeld uit bamboevezels. De stof is lichtgewicht, ademend en sneldrogend. Het helpt ook bij het voorkomen van geur en de groei van micro-organismen. Bamboe werksokken kunnen op verschillende werkterreinen worden gebruikt, zoals in de bouw en de zorg. Ze zijn er in verschillende stijlen, waaronder crew-, enkel- en sportsokken. Bamboe werksokken kunnen ook handig zijn als je naar je werk gesloten schoenen moet dragen, omdat ze bedoeld zijn om comfortabel in schoenen te passen zonder uit te glijden of op te hopen. Mensen die veel op de been zijn, zoals verpleegsters en leraren, maken er vaak gebruik van. Ze zijn ook ideaal voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen of hun huid willen beschermen tegen potentieel gevaarlijke chemicaliën.

Waarom zouden we bamboe werksokken dragen?

Bamboe sokken zijn perfect om te werken omdat ze ademend, absorberend en zacht zijn. Bamboe is een poreus natuurlijk materiaal dat je voeten helpt te ademen en koel te houden, en het is van nature antibacterieel, zodat je voeten de hele dag fris blijven. Bamboe is ook extreem absorberend, met het vermogen om tot 30% van zijn gewicht in water vast te houden zonder nat of vochtig te worden. Dit betekent dat als je tijdens een lange werkdag zweet, je bamboesokken effectief vocht van je huid afvoeren terwijl je van binnen droog blijft. Ze zijn ook hypoallergeen omdat bamboe een natuurlijke substantie is, dus het zal geen allergische reacties in je huid veroorzaken. Dit maakt je niet alleen comfortabeler, maar het helpt ook om blaren te verminderen en voorkomt dat je schoenen uitglijden als ze nat zijn van transpiratie of regen.

Bamboesokken versus katoenen sokken: wat is het verschil?

Om verschillende redenen kiezen veel mensen bamboesokken boven katoenen sokken, omdat bamboe een hernieuwbare hulpbron is die in verschillende klimaten kan worden gekweekt. Dit betekent dat het minder water of chemicaliën nodig heeft om te groeien en beter is voor het milieu. Zoals hierboven al vermeld, is bamboe van nature antibacterieel, dus het hoeft niet te worden behandeld met chemicaliën zoals synthetische vezels. Dit kan bamboesokken comfortabeler en zachter voor de huid maken. Katoenen sokken krimpen en verliezen elasticiteit bij het wassen en drogen, maar bamboesokken blijven zacht en rekbaar, zelfs na veelvuldig wassen. Ze zullen ook niet breken of vervagen omdat ze vrij zijn van synthetische kleuren en chemicaliën. Dit maakt ze ideaal voor sport- en buitenactiviteiten waarbij veel gezweet moet worden.