Belinda web
Image default
Bedrijven

Voor- en nadelen van studeren in het buitenland

Het einde van de zomervakantie komt al in zicht en dat betekent dat de studenten weer naar school gaan. Veel studenten hebben dan goede voornemens en één van die voornemens zou kunnen zijn, dat ze buitenlandse studie ervaring op willen doen. Studeren in het buitenland is iets wat jou een ervaring voor je hele leven kan geven. In dit artikel lees je wat de grootste voor- en nadelen zijn, zo ben jij helemaal op de hoogte!

De voordelen

Laten we beginnen bij de voordelen. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan naar het buitenland gaan voor je studie!

Je leert nieuwe mensen kennen

Alle exchange studenten komen overal en nergens vandaan en dat maakt het nou juist zo leuk. Je leert mensen kennen uit allerlei landen en daar heb je veel aan in latere jaren van je leven. Buiten dat je er veel van leert, heb je na je semester in het buitenland ook nog eens een hoop nieuwe logeeradressen voor een citytripje.

Je leert snel een nieuwe taal 

Wanneer je in Nederland een nieuwe taal probeert te leren, gaat dit niet altijd even snel en goed. In het buitenland gaat dit vaak een stuk beter. Je bent verplicht om heel de dag een andere taal te spreken en daardoor leer je deze taal snel. Je hoeft natuurlijk niet de taal van het land waar je studeert te leren maar je kan ook je Engels goed bijspijkeren.

De nadelen 

Buiten de hierboven beschreven voordelen, zitten er natuurlijk ook wat nadelen aan studie ervaringen in het buitenland. Wat die nadelen zijn, lees je hieronder. 

Je kan last krijgen van heimwee 

Wanneer je snel last hebt van heimwee is het goed om even na te denken over of studeren in het buitenland wel iets voor jou is. Je bent namelijk een hele periode van huis en dan kan heimwee erg vervelend zijn. 

Naar het buitenland gaan voor je studie is duur

Dit verwacht je denk ik al maar studeren in het buitenland kost veel. Door de huur, het eten, reizen en feestjes loopt het bedrag aardig op en kan je enorm schrikken bij het zien van je banksaldo aan het einde van de rit. Hou hier van tevoren zeker rekening mee of ga alvast sparen!