Belinda web
Marketing

Stappenplan om zelf aan de slag te gaan met SEO

Ben je van plan om zelf aan de slacht te gaan met een stappen plan voor SEO of laat je het stappenplan van SEO uitbesteden? Het is aan jouw de taak wat jij denkt wat het beste is. Mocht je het zelf gaan maken moet je rekening houden met de volgende dingen, position, optimize, links, blog, content, pages, rank, keywords. Dit zijn de hoofdzaken van een SEO. Mocht je een succes willen halen online zijn dit in grote lijnen de meest belangrijke dingen voor je bedrijf. Het houdt in dat je jouw bedrijf goed vindbaar maat op Google. Door middel van links op blogs zorg je ervoor dat meer mensen bij jouw op de website klikken en dus kom je hoger aangeschreven. Of wil je het toch liever uit handen geven? Het kan zijn dat je er zelf helemaal niet handig mee bent, al die technologieën. Daarom is z’n SEO bureau erg belangrijk er gaan dan SEO expert tewerk. Het zorgt ervoor dat je sneller bovenaan komt te staan. Als je samen in zee gaat met z’n bureau zijn de relaties op een lang termijn gebaseerd.

 

Het samenwerken met een SEO is daarom ook erg handig. Zij zorgen ervoor dat je website up-to-date loopt en zorgen ervoor dat jij veel niet meer hoef te doen. Daarnaast moet je je ook bezighouden met de marketing van je bedrijf. Dat kan van alles zijn. Het ligt er ook aan in wat voor een markt je zit en wat je bedrijf doet. Stel dat je in de stad een nieuwe horeca zaak opent zou je eerder mensen met flyers op pad sturen dan dat je email stuurt naar mensen of bedrijven. Mocht je juist in een sector zitten dat online kleding verkoopt zou je je toch meer richten op de online marketing. Denk hierbij aan banners op andere sites of aan korte video’s voor een andere video die je eigenlijk wou kijken. Neem bijvoorbeeld YouTube, zij maken daar dus heel veel gebruik van en verdienen alleen al met die promotie heel veel geld.

 

Online promoten

Je zou je product ook nog online kunnen promoten door middel van social media. Je zou je producten door bijvoorbeeld instagram kunnen laten promoten. Mensen die dan op hun telefoon een nieuw skateboard opzoeken zouden ook sneller in de reclame een nieuw skateboard voorbij komen. Dat komt door middel van cookies. Mocht je die accepteren op een website weet Instagram dat en spelen andere bedrijven die skateboard aanbieden daar op in. Jij krijgt dan momenteel veel reclame te zien over een skateboard. Test het ander, maar is uit. Wat je doet is je pakt je telefoon en je zoekt dingen op Google waarbij je cookies accepteer. Probeer het maar eens met bijvoorbeeld koelkasten. Binnen no-time kan je een reclame verwachten dat gerelateerd is aan koelkasten.