Belinda web
Image default
Marketing

Alles wat je moet weten over externe links voor SEO

Externe links zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie (SEO), maar niet iedereen weet wat ze precies zijn en hoe ze werken. In deze blogpost gaan we dieper in op de kenmerken van externe links en hun belang voor SEO. We bespreken ook hoe je goede externe links kunt krijgen en welke soorten externe links er zijn.

Wat zijn externe links?

Externe links zijn links vanaf andere websites naar jouw website. Ze worden ook wel backlinks genoemd. Deze links geven aan zoekmachines zoals Google aan dat jouw website waardevolle content bevat en daarom moet worden vertrouwd. Dit is van belang voor je SEO. Zoekmachines zien de links als aanbevelingen, en hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe waardevoller je website lijkt.

Kenmerken van externe links

Externe links zijn waardevol voor SEO als ze aan een aantal criteria voldoen. Het is belangrijk dat de links afkomstig zijn van websites die relevant zijn voor jouw content. Het is ook van belang dat deze websites een hoge autoriteit hebben, oftewel: zelf veel waarde hebben binnen de zoekmachines. Tot slot is het belangrijk dat de links op een natuurlijke manier tot stand komen, bijvoorbeeld omdat jouw website interessante informatie bevat.

Belang van externe links voor SEO

Externe links zijn niet alleen belangrijk omdat ze een indicatie geven van de waarde van jouw website, maar ook om je kans te bieden op de zogenaamde ‘link juice’. Dit is de waarde die wordt doorgegeven door de externe website. Hoe hoger de autoriteit van de externe website, des te meer link juice je binnen krijgt. Dit heeft als gevolg dat jouw website op termijn hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt.

Soorten externe links

Er zijn verschillende soorten externe links die je kunt krijgen. Zo zijn er links vanaf blogs, nieuwssites en andere websites met gerelateerde inhoud. Ook links vanaf sociale media worden steeds belangrijker. Deze worden misschien minder hoog gewaardeerd door zoekmachines, maar kunnen wel veel verkeer richting je website genereren.

Advies voor externe links

Hoe krijg je goede externe links? Het beste advies is om goede content te produceren waar anderen vanzelf naar willen linken. Hierbij is het van belang om de content te promoten via sociale media en andere kanalen, zodat zoveel mogelijk mensen het zien. Verder kun je overwegen om gastblogposts te schrijven voor andere websites. Hierin kun je naar je eigen website linken op een natuurlijke manier. Tot slot kun je overwegen om een samenwerking aan te gaan met andere websites in jouw vakgebied, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een linkbuilding-netwerk.

Conclusie

Externe links zijn van groot belang voor de SEO van jouw website. Door ervoor te zorgen dat je goede externe links hebt van relevante en autoritaire websites, kun je een hoge autoriteit opbouwen binnen de zoekmachines. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten terecht en kun je meer verkeer naar je website genereren. Door goede content te produceren en te promoten kan je natuurlijke links krijgen, maar ook slimme samenwerkingen en gastblogposts kunnen je helpen aan waardevolle externe links.

https://blogdrip.nl/betekenis-externe-links/