Belinda web
Image default
Woningen

Schuiframen kopen

Niet-standaard ramen.
De constructie van veel moderne huizen wordt niet volgens één sjabloon uitgevoerd, maar volgens een individueel architecturaal project. Elk van deze projecten heeft veel eigen details. En een daarvan zijn vensters met een ongebruikelijke vorm, bijvoorbeeld in de vorm van een trapezium of een boog. Het is onmogelijk om voor zo’n opening een kant-en-klare glazen eenheid te kopen: het bestaat gewoon niet. Sommige bedrijven komen overeen om aangepaste bestellingen uit te voeren, maar dit vereist speciale vaardigheid.

Voor- en nadelen van maatwerkvensters
Met behulp van moderne apparatuur en innovatieve technologieën is het mogelijk om ramen te maken met niet-standaard vormen en configuraties voor zowel praktische als decoratieve doeleinden.

De voordelen van maatwerkvensters zijn onder meer:

De mogelijkheid om de woning een unieke uitstraling en kleur te geven.
Kan in elke kamer worden geïnstalleerd: met ramen kunt u zelfs een kleine kamer visueel vergroten.
Met hoogwaardige productie en installatie – uitstekende warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen die niet onderdoen voor standaard raamconstructies.
Het belangrijkste nadeel is er maar één: productie vereist veel tijd, speciale productieapparatuur, waardoor hun kosten veel hoger zijn dan de prijs van standaardramen.

Aangepaste formaten
Grote ramen zijn moeilijk te vervaardigen en te bedienen. Dit geldt vooral voor de openingsdelen (vleugel). Niet iedereen durft garantie te geven en te geven voor een raam met een vleugel van 1,0 mx 2,0 m of meer. Bij de productie van dergelijke structuren moet rekening worden gehouden met verschillende nuances:

Het gewicht van elke vleugel mag niet meer zijn dan 80 kg. Op individuele fittingen 100-130 kg.
De maximale aspectverhouding is maximaal 5: 1.
Het optimale materiaal voor de vervaardiging van grote raamconstructies is aluminium. Hij is de sterkste van allemaal. Plastic is zachter, waardoor het minder stress kan weerstaan. Hout, hoewel harder dan plastic, krimpt, ook al is het minimaal. Een verandering van 2-3 mm in de afmetingen van het frame is een belangrijke indicator, omdat de vleugel slechter zal openen en er kan blazen. Maar als het raam lateien (binding) heeft, wordt de belasting op het kozijn verminderd, respectievelijk kunt u zowel hout als kunststof gebruiken.
Ramen van 500 x 500 mm of minder worden ook als niet-standaard beschouwd. Frames kunnen worden gemaakt van aluminium, kunststof en hout – geen materiaalbeperkingen. De moeilijkheid zit ‘m in de montage van fittingen: technisch kan het geleverd worden als de raamafmeting minimaal 500 x 500 mm is. Als het minder is, is het raam doof, omdat er simpelweg niet genoeg ruimte is voor de fittingen.

Niet-standaardformulieren
De standaard raamvorm is een vierkant of een rechthoek. Een raam met een andere vorm wordt al niet-standaard genoemd. De meest voorkomende zijn bogen, trapeziums en driehoeken.

Driehoekige ramen zijn ideaal voor kleine zolderruimtes, maar ook voor de belichaming van ontwerpideeën.
Trapeziumvormige ramen passen goed in grote kamers. In de regel worden ze gebruikt in privéwoningen met een zadeldak. Ze zorgen voor het beste natuurlijke licht en versterken de delicatesse van de huiseigenaar.
De bogen zijn ontworpen om de architectuur te benadrukken, de aandacht te vestigen op de grootsheid van het gebouw. Dergelijke ramen zullen zowel een gestileerd antiek huis als een modern herenhuis versieren.
De productie van niet-standaardontwerpen gaat gepaard met een aantal moeilijkheden, aangezien zowel het frame zelf als de fittingen onder de gewenste hoek moeten worden gebogen. Hoeken kleiner dan 30 graden zijn niet toegestaan.

De vorm kan rond, driehoekig, trapeziumvormig, gewelfd etc. zijn.

Om het profiel de gewenste vorm te geven, wordt het verwarmd. Als het zacht en plastic wordt, wordt het over het patroon gevouwen en afgekoeld.

De maximale buigradius verschilt per materiaalsoort. Voor plastic en hout is dit cijfer bijvoorbeeld 300 mm, voor aluminium – iets meer.

Maar aluminium is een nogal taai materiaal, het is moeilijk op te warmen, dus het wordt praktisch niet gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld boogramen.

Plastic is een orde van grootte zachter en flexibeler. Je kunt er zelfs een rond raam mee maken.

De boom is niet gebogen. Het raam van de gewenste maat is samengesteld uit vele kleine blokken. Net als bij plastic kan het raam elke vorm hebben, maar het kost aanzienlijk meer.

Houd uw huis beschermd en warm!

 

Schuiframen kopen

Goedkope Glazen Binnendeuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0059-ramen-plaatsen-prijs.html