Belinda web
Image default
Bedrijven

Rijlessen volgen

Waar iedereen in zijn jonge jaren naar uit kijkt is natuurlijk het behalen van een rijbewijs. Maar voordat je kunt beginnen aan de rijlessen zul je eerst een geschikte rijschool moeten vinden. Overal in Nederland heb je rijscholen. Je hebt een rijschool in Berg en Terblijt, maar ook een rijschool in Rotterdam. Bij het uitzoeken van een rijschool zijn er een aantal punten waarop je kunt letten. Denk hierbij aan het slagingspercentage van een rijschool. Het CBR is verplicht de slagingspercentages voor de praktijkexamens van de ingeschreven rijscholen openbaar te maken. Het slagingspercentage is het percentage van hoeveel leerlingen er gemiddeld slagen bij de rijschool. Het slagingspercentage zegt verder niet over het aantal lessen of de achtergrond van de kandidaat. Het is wel een goede tip om naar het percentage te kijken, ze kunnen ver uit een lopen. Zo kan een rijschool in Berg en Terblijt en slagingspercentage van 55% hebben en een rijschool in Sittard een percentage van 20% hebben.

Het theorie examen

Iedereen die voor zijn rijbewijs gaat, zal het theorie examen moeten maken. Het theorie examen is iets waar de meeste leerlingen tegen op kijken omdat het algemeen bekent is dat het een moeilijke toets is. Het CBR heeft bekent gemaakt dat maar 44% de toets in een keer haalt. Dit is minder dan de helft en toont dus aan dat het niet makkelijk is. Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is gevaarherkenning en het tweede onderdeel kennis. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, per vraag krijg je 8 seconden de tijd om het antwoord aan te klikken. Bij het onderdeel kennis krijg je 12 theorie vragen over de verkeersregels en 28 vragen over het verkeersinzicht. Voor dit onderdeel is er geen tijd per vraag ingesteld, je kunt er vraag zolang nemen als je wilt. Zolang je maar binnen de tijd klaar bent.

Leren voor het theorie examen

Voor het theorie examen zul je moeten leren. Er komen in een theorie examen vragen voor die je niet uit jezelf kunt weten en dus wel iets voor hebt moeten doen. Je kunt thuis leren uit een boek of een theorie cursus volgen. Wanneer je thuis gaat leren uit een boek, zul je zelf de motivatie moeten op kunnen brengen om ook echt te leren. Er zijn ook rijscholen in bijvoorbeeld Berg en Terblijt die een theorie cursus aanbieden, maar dit verschilt per rijschool.

https://cordewenerscholing.nl/rijschool-berg-en-terblijt/