Belinda web
Image default
Dienstverlening

Met een op maat gemaakte trilzeef kan bijna elk materiaal gescheiden worden

Bij PAJA Triltechniek weten ze als geen ander hoe veelzijdig de trilzeef is. Dit apparaat, ook wel eens schudzeef genoemd, kan namelijk alles wat een korrel heeft, machinaal sorteren voor u met een perfect resultaat. Daarom worden trilzeven veel op maat gemaakt. Geen bedrijf is hetzelfde en ieder proces heeft een eigen regelboek. Deze specialist heeft veel ervaring en kan u verzekeren dat er maar weinig producten zijn die niet met een trilzeef gesorteerd kunnen worden, mits u het juiste apparaat uitkiest natuurlijk.

Voor welke klus een trilzeef

Er zijn drie gangbare soorten trilzeven, namelijk de standaard trilzeef, de stavenzeef (ook wel vingerzeef genoemd) en de ontwateringzeef. Standaard trilzeven zullen materialen met een grotere omvang van materialen met een kleinere omvang scheiden. U ziet deze dus terug, bijvoorbeeld, bij een aardbeiproducent, die de aardbeien op grootte wil sorteren voor de kopers. Een ontwateringszeef ziet u onder andere bij baggerbedrijven die daarmee het water verwijderen uit het zand dat wordt opgegraven. En heeft u een recyclingfabriek, dan is een stavenzeef daar erg geschikt voor. Deze is namelijk specifiek ontworpen voor het zeven van materialen die mogelijk voor een blokkade zorgen, zoals kartonnen dozen, papier en plastic zakken.

Een verscheidenheid aan toepassingen

Bovenstaande voorbeelden geven u slechts een idee van wat er met een schudzeef gedaan kan worden, maar deze apparaten worden ook gebruikt in sectoren waar u ze misschien het minste verwacht, zoals de chemische industrie en testomgevingen. U kunt een heel motorblok door een trilzeef laten gaan, mocht u dit willen. Met een grote verscheidenheid aan toepassingen is het niet vreemd dat schudzeven voornamelijk op maat gemaakt worden geleverd. En hoe vreemd ook uw sorteerklus, er is een grote kans dat u daar een trilzeef voor kunt laten samenstellen.

https://paja.nl