Belinda web
Image default
Kunst en Kitsch

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Van kleine awards in opdracht tot grote kunstopdrachten  voor kunstwerken van RVS.

Voor een kunstopdracht ga ik als beeldhouwer eerst in gesprek met de opdrachtgever. Om uw wensen en/of  ideeën te horen. Die vertaal ik vervolgens in tekeningen en schetsen. Deze zijn weer de basis voor kleine kartonnen modelletjes. Daarnaast gebruik ik ook een 3D ontwerpprogramma (Blender). Daarmee kan ik levensechte impressies maken van het eindresultaat. Hoe ziet de RVS sculptuur er straks uit op ware grootte?

Mockup van een RVS kunst in opdracht

Indien de modelletjes in de smaak vallen bij de opdrachtgever start ik met het maken van een prototype van karton of van hout. Het liefst maak ik de dummy op ware grootte. Zodra de mockup klaar is nodig ik de opdrachtgever uit om het resultaat te komen bekijken. Dan is het vooral kijken of de maat en verhoudingen van de RVS sculptuur in spé kloppen. Ook kunnen  dan goed zien of de grootte past bij de toekomstige locatie. Ik kan de mockup ook buiten neerzetten voor een goede impressie hoe het kunstwerk zich buiten in de tuin verhoudt tot de omgeving. Eventuele gewenste aanpassingen kunnen we direct ter plekke uitproberen en doorvoeren.

Zodra het prototype na nog wat eventuele aanpassingen akkoord bevonden wordt door de opdrachtgever start ik met de uitvoering van de kunstopdracht in het uiteindelijke materiaal (RVS 316, cortenstaal of brons)

 

Definitieve uitvoering van de RVS kunstopdracht

Voor de definitieve uitvoering van de kunst in opdracht sculptuur snijden we eerst het RVS 316 -inox om het daarna met verschillende metaalbewerkingstechnieken in zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Metaalbewerkingstechnieken die ik als kunstenaar hierbij gebruik zijn o.a. lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen. Zowel RVS 316 als brons zijn goed geschikt voor een gladde exclusieve afwerking. De huid van de sculptuur schuren we dan helemaal glad totdat deze puntgaaf is. Dat gaat in verschillende stadia van steeds fijner schuren. Als het materiaal eenmaal perfect glad is valt te kiezen om dit door te zetten totdat het materiaal glimt en weerspiegelt als een spiegel. Ook kunnen we er voor kiezen om juist (een deel) mat te schuren voor een mooi contrasteert met de spiegel ontstaat.

 

RVS Sculptuur spiegelend of mat?

Sommigen vinden kunstwerken die glimmen en weerspiegelen heel mooi, anderen hebben de voorkeur voor minder glans en schittering. Zij vinden juist het meer matte RVS mooier. Hoe dan ook, kunst is en blijft een kwestie van smaak, dat geldt ook de afwerking en de voorkeur voor materiaal. Zo associëren sommige mensen het nu zo populaire geroeste (corten) staal met verval en vinden het er “onverzorgd” uitzien. Terwijl anderen een sculptuur van corten staal juist heel natuurlijk en warm vinden.

Exclusief sculptuur

In ieder geval levert een goed uitgevoerde kunstopdracht een origineel en exclusief RVS kunstwerk. op. Een goede sculptuur gemaakt in opdracht boeit en intrigeert voortdurend. Het is een originele aanwinst voor uw huis, tuin of entree..

RVS sculptuur met een certificaat van echtheid

Iedere RVS sculptuur wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Daarmee bent u verzekerd  van de authenticiteit van het kunstwerk. Het is door de RVS kunstenaar schriftelijk vastgelegd. Met het certificaat komt een korte motivatie over het ontwerp en de details over de gekozen materialen en de gebruikte beeldhouwtechnieken. Als het kunstwerk uit een gelimiteerde oplage komt staat op het certificaat welk nummer van het totale aantal het kunstwerk is.

Wat kost een kunstopdracht?

De kosten voor een kunstwerk in opdracht hangen af van wat uw wensen zijn. Standaard vraag ik voor een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is exclusief de uitvoering. Wanneer u een RVS kunstwerk gezien heeft dat u bevalt en dat u wilt laten maken (met een kleine aanpassing) dan vervallen die kosten natuurlijk. Op mijn website staat bij ieder kunstwerk de prijs en de afmetingen. Daarmee krijgt u een goede indruk van wat een kunstwerk ongeveer zal gaan kosten.

 

Geïnteresseerd in een kunstwerk in opdracht?

Heeft interesse om een kunstwerk of sculptuur in opdracht? Neemt u dan vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie.

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is RVS kunstenaar en maakt RVS kunstwerken in opdracht en verkoopt vrij werk. Daarnaast maakt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Dit artikel over RVS kunstopdrachten wordt u aangeboden door Jeroen Stok van RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/alle-rvs-sculpturen/