Belinda web
Bedrijven

Is verwarming via een pelletkachel goedkoper dan gas?

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veelgebruikte term momenteel. Je hoort het eigenlijk elke dag wel voorbij komen. Dit kan zijn in een gesprek aan de koffiemachine op het werk. Maar ook op het nieuws op televisie wordt er vaak aandacht aan besteed.

Duurzaam bezig zijn is daarmee een populair begrip. Het is ook een breed begrip.

Wat valt er onder duurzaam

Wat valt er eigenlijk allemaal onder duurzaam? Nou, dat is bijna teveel om op te noemen eerlijk gezegd. Maar we zullen een aantal voorbeelden uitlichten.

Als je een materiaal bijvoorbeeld voor een tweede keer gebruikt, dan is dat ook duurzaam. Veel materialen worden na gebruik vernietigd. Terwijl je er wellicht een nieuw doel aan kunt geven zodat het nog een keer gebruikt wordt.

Een bekend voorbeeld is het inzamelen van plastic afval. Plastic wordt al op grote schaal ingezameld. Door het te scheiden van ander afval, kun je er weer nieuwe producten van plastic van maken.

Buiten recycling en hergebruik van materiaal, kun je ook zuiniger omgaan met bepaalde zaken. Dat is ook duurzaam bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan energiesoorten zoals elektriciteit en gas.

Stoken op gas

Veel huizen worden nog verwarmd door middel van gas. momenteel is een nieuwsitem dat veelvuldig genoemd wordt, het gasvrij maken van huizen. Dat wil zeggen, dat men er steeds meer naar toe wil dat huizen volledig van het gas af gaan. Dus dat er niet meer gestookt wordt middels gas en ook niet meer gekookt wordt op gas bijvoorbeeld.

Maar hoe ga je dan je huis verwarmen? Nou, een optie daarvoor is het aanschaffen van een pelletkachel. Met een pelletkachel kun je met behulp van houten pellets je complete huis verwarmen. Je kunt er voor kiezen om een pelletkachel puur neer te zetten voor het verwarmen van je woonkamer of alleen je keuken bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook een heel systeem aan koppelen waarmee je door dit systeem je complete huis kunt voorzien van warmte. Het voordeel van het verwarmen met een pelletkachel is dat je een aangenamere warmte in je huis brengt ten opzichte van de standaard radiatoren. zoals pellets voor pelletkachel

Een ander voordeel van het niet meer op gas verwarmen van je woning, is dat het je in de kosten gaat schelen. Gas is op dit moment heel erg duur en stoken op gas kan daarmee je grootste uitgave worden. Door het stoken op gas te vervangen door stoken middels een pelletkachel bespaar je veel geld en ben je duurzaam bezig.

Gerelateerde artikelen

Voordelen van het installeren van zonnepanelen

Vergunningsvrije dakkapel met de BASkapel

Een balenpers aanschaffen tegen redelijke prijs