Belinda web
Meubels

Hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer?

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust en heeft een mooiere uitstraling. Toch blijkt in de praktijk dat mensen moeite hebben met het inrichten van een slaapkamer, en de slaapkamer een ultiem rustpunt te maken. Om je wat vooruit te helpen is deze blog geschreven. Hier wordt besproken wat je allemaal kan doen om een opgeruimde slaapkamer te creëren.

Alleen essentiële onderdelen

Een slaapkamer heeft vooral een bed nodig en niet veel meer. Ga dus ook geen onnodige spullen neerzetten voor een mooiere uitstraling. Hoe meer spullen, hoe meer rommel. Ook wordt afgeraden om een tv te plaatsen in de slaapkamer. Tv kijken net voor het slapen gaan kan zorgen voor het moeilijk in slapen komen, en een slechte nachtrust.

Kledingkasten

Naast een bed is het ook handig om opbergruimte te creëren in de slaapkamer. In een slaapkamer wil je vaak omkleden dus is het ook handig om een kledingkast aan te schaffen. Een kledingkast zorgt ervoor dat je kleding niet overal rondslingert en bergt de kleding mooi op. Er zijn verschillende kledingkasten te krijgen. Zo kan je kiezen voor kledingkasten met een schuifdeur, draaideur of zonder deur. Zonder deur is fijn voor slaapkamers waar niet veel ruimte is, helaas kan een open kast vaak ook rommelig overkomen als het niet goed is ingedeeld. Een draaideurkast komt het meest voor. Hier kan je de kleding mooi opbergen, helaas kunnen de openslaande deuren wel zorgen voor minder ruimtegevoel. Een schuifdeurkast is voor indeling erg handig. Deze kasten nemen nauwelijks ruimte in beslag en je kan mooi de kleding opbergen. Nadeel van deze kast is, dat je niet de gehele kast in één keer open kan hebben.

Bed met opbergruimte

Je kan er naast een kledingkast ook voor zorgen om een bed aan te schaffen met opbergruimte. De opbergruimte zit vaak onder het bed, doormiddel van lades, en bied je weer wat meer opbergruimte. Je kan zelfs ervoor kiezen om geen kledingkast aan te schaffen en alleen gebruik te maken van de lades onder het bed. Dit is vooral een tip voor studenten op studentenkamers. In deze kamers heb je vaak niet de ruimte voor een kledingkast.

Hoogslaper

Voor volwassenen is dit vaak geen oplossing of mogelijkheid, maar voor kinderen is dit wel erg handig. Kinderkamers zijn vaak kleiner, en dan is een hoogslaper een goede optie. Een hoogslaper biedt de kans om een bureau of een kast onder het bed te slapen. Je creëert veel ruimte met een hoogslaper, en daarbij kan je ook veel opbergruimte creëren.

Nachtkastjes

Nachtkastjes nemen toch alleen maar ruimte in beslag? Ja dat is zo, maar door een nachtkastje te kopen waar je iets in kan doen, creëer je ook weer een nette en opgeruimde slaapkamer. Een nachtkastje neemt ruimte in beslag, maar biedt ook opbergmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Het beste voor jouw interieur