Belinda web
Woning en Tuin

Hoe creëer je meer ruimte in huis?

Iedereen vind het fijn om ruimte om zich heen te hebben. Helaas heeft niet iedereen een groot huis met onbeperkte ruimte. Gelukkig is het ook mogelijk om een kleine ruimte toch groter te laten lijken. Je moet alleen wel even weten hoe dit moet. Gelukkig is dit met onderstaande tips zo gedaan. Lees dus snel verder en zorg ook voor meer ruimte in huis.

Maak gebruik van de juiste kleuren

De kleuren van je muren kunnen voor een groot gedeelte zorgen voor een meer of minder ruimtelijke look. In veel gevallen zorgen hele felle en drukke kleuren voor minder ruimte. Je kunt daarom beter kiezen voor bijvoorbeeld een taupe interieur. Hiermee zorg je voor meer rust en ruimte in huis. 

Spiegels en glas in huis

Op het moment dat je niet veel ruimte hebt in huis, is het verstandig om vooral veel gebruik te maken van spiegels en glas. Een grote spiegel aan de muur bijvoorbeeld zorgt direct voor een stuk meer ruimtelijkheid. Zorg er wel voor dat je de juiste plek hiervoor uitkiest. De plaatsing is namelijk erg belangrijk.

De meubels en accessoires

Wat ook erg belangrijk is, zijn de meubels en accessoires. Natuurlijk wil je dat je woning er gezellig en leuk aangekleedt uitziet, maar sommige mensen stoppen in woning helemaal vol met vanalles en nog wat. Dit zorgt er vaak voor dat je woning juist heel klein lijkt en dat wil je juist niet. Kies daarom ook voor rust en laat overbodige dingen weg.

Vliegende meubels

Een andere leuke tip die altijd zorgt voor meer ruimte is het plaatsen van zwevende meubels. Een zwevend bed of een zwevende kast kan er namelijk direct voor zorgen dat alles een stuk ruimtelijker lijkt. Hier kun je dus rekening mee houden tijdens het kopen van je nieuwe meubels. Een makkelijke tip die werkt in ieder interieur!

 

Gerelateerde artikelen

Prachtige salontafel van oud eiken hout

Wilt u een groen dak zelf aanleggen?

Een tafelkleed voor de sier of ter bescherming?